13 Haziran 2015 Cumartesi

ESHOT şikayet etti Kentkart ceza aldı

İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 31 Mart'a sona eren ihale süresinden sonra gerekli devir belgelerini vermediği için şikayet ettiği Kent Kart A.Ş.'yi 1 yıl tüm kamu ihalelerinden men etti.

İzmir'de günlerce önce başlayan Kentkart ve sistem krizine neden olduğu gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü yetkililerinin yargıya intikal ettirdiği soruna Kamu İhale Kurumu'ndan (KİK) ilk yanıt geldi. KİK, Kentkart'a bir yıl boyunca tüm ihalelere katılmama yani men cezası verdi.

KİK yetkilileri, büyükşehir ve ESHOT yetkililerinin itirazlarını haklı buldu ve Kent Kart A.Ş firmasına 'şifreleri değiştirdiği ve sistemi kilitlediği' gerekçesiyle 1 yıl süresince tüm ihalelere katılmasını yasakladı. Kamu İhale Kurumu'nun kararıyla 16 yıl boyunca sistemi işleten ancak geçtiğimiz günlerde ihaleyi kaybeden Kentkart A.Ş bir yıl boyunca devlet ve kamudaki hiçbir ihaleye katılamayacak. Yaşanan sistem krizi nedeniyle İzmirlilerin günlerce ücretsiz seyahat etmesini sağlayan ancak milyarlarca liralık kamu zararının oluşmasına neden olan sistem krizi hakkında açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, zararının sorumlulara yansıtılacağını ve konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtmiş ve "Zarar firmaya rücu edilecek. Gerekirse iki firma birden bu zararı karşılayacak" açıklamasında bulunmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder