30 Kasım 2014 Pazar

Ülker Hero Baby'de GDO tespit edildi


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Türkiye’de GDO yoktur” şeklindeki iddialarının aksine piyasa denetimleri sırasında bu kez de Ülker firmasınca üretilen "Hero Baby"de GDO tespit edildiği ortaya çıktı.

İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarının piyasa denetimleri sırasında aldıkları 23064 parti nolu “Ülker Hero Baby Sütlü, Bisküvili, Muzlu, 8 Tahıllı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdası 6-36 ay” ile 07063 parti nolu “Ülker Hero Baby Sütlü 8 Tahıllı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdası 6-36 ay” ürünlerinin incelemesi sırasında GDO tespit edildiği, teyit için gönderildiği Bakanlığa ait Ankara Ulusal Referans laboratuvarınca da GDO'nun varlığının teyit edildiği öğrenildi.



HAZİRAN'DA DA MİLUPA MAMALARINDA GDO TESPİT EDİLMİŞTİ.

Geçtiğimiz Haziran ayında da Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarının piyasa denetimleri sırasında aldıkları “Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı” ürünün incelemesi sırasında GDO tespit edilmişti.

Bununla da kalmamış aynı firmanın “Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı-Ekopaket” isimli ürününde de Ağustos ayında Zolguldak'ta alınan numunesinde deGDO tespit edilmişti.

GDO'LAR BAKANLIĞI MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİNE İTTİ

Milupa ürünlerindw GDO'nın varlığının yazılı bir açıklamayla kabul eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gelişmeler üzerine mevzutta değişikliğine giderek firmaları kurtarmaya kalkmış, bunun üzerine de Gıda Hareketi değişikliğin iptali için Yüksek Mahkeme'ye dava açmıştı.

DANIŞTAY NEYİ BEKLİYOR?

Gıda Kontrol Müdürü İrfan Erol'un çok sayıda firmanın ürününde GDO tespit edildiği ancak hiç birinin teşhir edilmediğini itiraf etmesinin üzerine, Gıda Hareketi suç delilleriyle 7 Haziran 2014'de yürütmeyi durdurma ve iptal davası açmıştı. Aradan 5 ay geçmesine rağmen Danıştay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın savunma vermediğini gerekçe göstererek yürütmeyi durdurmaya bile karar ver(e)medi.

EKŞİ SÖZLÜK UTANACAK MI?

Milüpa'da GDO tespit edildiğinde yaptığımız belge yayınını hazmedemeyen ve "sırf ülker hero baby'nin önünü açıp yandaş sermaye kazansın diye b..k atma politikasıdır", "ve "ülker hero baby pazarda nasıl tercih konusu hâline getirilebilir?" sorusuna birilerinin bulduğu garip çözüm" gibi edepsiz ifadelerle Gıda Hareketi'ne hakaret yağdıran Ekşi Sözlük'ün seviyesiz ve terbiyesiz yazarlarından özür beklemiyoruz. Zira onlar hak, hukuk, adalet, izan ve şeref kavramlarının ne anlamlarını bilirler, ne de böyle yazanların genlerinde bunlara yer vardır. Zira Ekşi Sözlük'ün her defasında Gıda Hareketi'ne ve başkanına yaptığı çirkin iftira ve hakaretler sadece kendi kimliklerinin izharıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder