26 Şubat 2015 Perşembe

Thomas Taw Saç Şampuanı Nasıl İade Edilir?

Saç uzattığı iddia edilen bu şampuanlar hakkında hiç bir bilimsel rapor mevcut değildir. Hatırlayacağınız üzere Elidor firması Meryem Uzerli ve ünlü saç bakım uzmanı Thomas Taw ile bir reklam filmi çekmişti. Bu kampanya epeyce bir ses getirmişti. Bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar Elidor firmasının ürettiği bu saç bakım ürünleri ile hiç alakası olmayan uyduruk şampuanları, kendi merdivenaltı atölyelerinde doldurarak satış yapıyorlar. Kaldı ki Elidor firması bile satışını yaptığı saç bakım ürünlerinin ayda 7 cm saç uzattığını falan iddia etmiyor.



Bu Thomas Taw ismini kullanarak, internet üzerinden ürün pazarlayan ve telefon ile satış yapan şirket, UCM İnteraktif adlı bir pazarlama şirketidir. Merkezi Gaziantep'tedir.

Telefon yoluyla ya da internet üzerinden form doldurarak verilen siparişler sonucunda kapıda ödeme yöntemiyle alıcılara teslim edilen bu sahte şampuanları alan tüketiciler daha ilk kullanımda büyük bir hayal kırıklığı ile karşılaşıyorlar. Bizlere ulaşan bu konuda o kadar çok şikayet var ki, ancak ne yazık ki bunların hepsini haber yapmamız mümkün olmuyor.

Şu çarpıcı ayrıntıyı paylaşmadan geçemiyoruz. Bu şampuanları pazarlayan internet sitelerinin hepsi aynı formatta hazırlanmış ve aynı satış yöntemini kullanıyor. Anladığımız kadarıyla birçok web sitesi ve telefon numarası bu amaçla aynı kişiler tarafından tahsis edilmiş. Ayrıca bu ürünlerin orjinal olup olmadığından şüphe eden tüketicileri inandırmak adına http://www.orjinalmi.com/ adında bir site açmışlar. Satılan ürünlerin üzerine yapıştırdıkları bandrollerin numarasını bu siteye yüklemişler. Doğal olarak tüketici sorgulama yaptığında "ürün orjinaldir" yanıtıyla karşılaşıyor.

Bu ürünler bir anlık heyecanla sipariş ettiyseniz, sakın kargoyu teslim almayın. Kargo doğrudan gönderen tarafa iade edilecektir. Ancak kargoyu teslim aldıysanız, üzülerek belirtmeliyiz ki, sizin için sıkıntılı bir süreç söz konusu olabilir. Çünkü aldığı ürünü iade etmek isteyen yüzlerce kişi karşısında bir muhatap bulamamış ve iadeyi gerçekleştirememiştir. Siz yine de ilk çıkış noktası olarak alışveriş yaptığınız sitedeki telefon numarası aracılığı ile aldığınız ürünleri iade etmek istediğinizi belirtin. Ancak iade edeceğiniz ürünlerin paketinde herhangi bir koruyucu bant ya da bandrol varsa sakın açmayın.

İnternet üzerinden yaptığınız alışverişlerde neden belirtmeksizin on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin cayma hakkı süresi dolmadan, yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcıya iletilmesi gereklidir. Cayma hakkınızı kullanarak ürünleri iade ettiğini belirttiğiniz bir dilekçe, e-posta veya ses kaydı yapılan bir telefon görüşmesi yeterli olacaktır ancak siz dilekçenizi iade edeceğiniz kargo ile ya da ayrıca taahhütlü olarak gönderebilirsiniz. Taahhütlü olarak göndermeniz hak arama mücadelenizde size kolaylık sağlayabilir.

Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, varsa malın tüketiciye teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür. Tüketici cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimi yönelttiği tarihten itibaren on gün içinde malı satıcı veya sağlayıcıya ya da yetkilendirmiş olduğu kişiye geri göndermek zorundadır. Yani cayma bildirimini gönderdikten sonra satın aldığınız ürünleri de 14 gün içinde satıcıya geri göndermek zorundasınız. Geri gönderirken alıcı ödemeli olarak gönderebilirsiniz. Satıcı bu kargo bedelini de karşılamak zorundadır. Ayrıca sizin gönderdiğiniz cayma bildirimi satıcının eline ulaştıktan sonra 10 gün içinde para iadesini yapmak zorundadır. İade sürecinde faturaların bir nüshasını (fotokopisi olabilir) mutlaka saklayın. Elinizdeki hiç bir delili kaybetmeyin.

Cayma bildirimi yapmanıza ve ürünleri iade etmenize rağmen paranız geri ödenmediyse tüketici hakem heyetine başvuruda bulunun. Tüketici hakem heyetleri kaymakamlıklar bünyesinde hizmet vermektedir.

Peki ürünleri kullandıktan sonra pişmanlık yaşarsanız ne yapacaksınız. Muhtemelen iade edemeyeceksiniz ancak tüketici mahkemesine başvurabilirsiniz. Reklamlar ile kandırıldığınızı saçlarınızın uzaması bir yana zarar gördüğünü şikayetinizde belirtebilirsiniz.



İlgili Haberler:
Orjinal Thomas Taw Saç Bakım Seti Nasıl Anlaşılır?
Thomas Taw Saç Bakım Seti Şikayeti
İnternet alışverişinde büyük tuzak

4 yorum:

  1. Bize yol gösterdiğiniz için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  2. Ben kullandım hiç bir işe yaramıyor dahası saçlarım matlaştı sakın almayın

    YanıtlaSil
  3. bu dolandırıcılara sakın inanmayın

    YanıtlaSil
  4. Sakın inanmayın iade almıyorlar. Şampuan da bir işe yaramıyor.

    YanıtlaSil