23 Nisan 2012 Pazartesi

Google Drive geliyor (5 GB ücretsiz depolama alanı)


Google'ın bulut hizmeti Google Drive'ın detayları belli oldu. Google Drive herkese 5 GB alan vermesiyle Dropbox'un pabucunu dama atılabilir mi?

Google'ın bir süredir üzerinde çalıştığı bulut sistemi Google Drive'ın detayları belli oldu. Google'ın Dropbox benzeri sisteminin önümüzdeki hafta Salı günü yani 24 Nisan gibi hizmete açılacağı tahmin ediliyor. Öncelikle Google Drive'ın ne tarz bir sistem olacağından kısaca bahsedelim.



Eğer Dropbox'un ne olduğunu biliyorsanız Google Drive'ın da ne olacağını biliyorsunuz demektir. Bilmeyenler için Google Drive'ın bir bulut sistemi olduğunu söyleyelim. Yani internet üzerindeki depolama alanınız. Bilgisayarınızdaki Drive klasörünüz sizin internetteki alanınız olacak ve oraya attığınız her dosyaya internet üzerinden ya da mobil uygulamalardan erişebileceksiniz.

Dropbox her kullanıcısına bedava 2 GB alan veriyor. Google Drive'ın ise her kullanıcısına 5 GB bedava alan vereceği belirlendi. Dropbox'un iki katından da fazla olması yeni bulut kullanıcıları için oldukça önemli bir karar noktası olabilir. Bir de Google Drive'ın Gmail ve Google+ ile ortak çalışacağını da düşünürsek Dropbox'un bu dakikadan sonra işi zor olabilir. Dropbox, geçtiğimiz haftalarda arkadaşını getirene artık iki kat alan vereceğini açıklamıştı.


Dosyalara her yerden ulaşın

Google Drive; Windows, Mac, iPhone ve Android için hizmet verecek. iPhone ve Android'de mobil uygulama olarak, Windows ve Mac'te ise klasör mantığıyla hizmet verecek. İşletim sisteminde kurduğunuz bir Drive klasörü sizin bulut alanınız olacak. Mac'e kurmanın Windows'a göre biraz daha zahmetli olacağı belirtiliyor.

Drive.google.com adresine şu an ulaşılamıyor. Ancak birkaç gün içinde Google Drive'ın hizmet veriyor olması bekleniyor.

Kaynak: shiftdelete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder