22 Nisan 2015 Çarşamba

İnstadiet Dolandırıcılığı


http://www.instadiet.com.tr/ sitesi son derece güvensiz ve ciddiyetsiz. Alışveriş yapmamanızı öneriyoruz. Gözümüze çarpan önemli sıkıntılar:


1) Sipariş Verin butonunu tıkladığımızda karşımıza çıkan sayfada Alışverişi Tamamlaaa şeklinde bir butonla karşılaştık. Bu durum kurumsal yapıdan uzak, ciddiyetsiz bir site olduğunu gösteriyor.

2) Bu sitede diğer birçok sahte site gibi kapıda ödeme yöntemini kullanıyor. Banka hesap numarası vermiyorlar. Kredi kartı ile satış yapmıyorlar. Kredi kartı ile satış seçeneği var ama biz deneme yaptık ve gördük ki kredi kartı numarası falan istemiyorlar. Tek amaçları sizin telefon ve adres bilginize ulaşmak. Daha sonra kapıda ödeme ile gönderecekler. Sorsanız kapıda kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz derler ama bunun önemi yok. Çünkü kapıda kredi kartı ile ödeme yaptığınızda para önce kargo firmanın hesabına geçiyor ve takip zorlaşıyor. Kimliklerini teşhir etmemek için banka bilgisi vermiyorlar.

3) Alışveriş yapılan sayfa hiç bir şekilde şifrelenmiyor. Yazdığınız ve gönderdiğiniz tüm kişisel bilgiler kötü amaçlı kullanılabilir.

4) Sitede hiç bir adres, e-posta gibi iletişim bilgisi yer almıyor. Çünkü ilk şikayette siteyi kapatıp, başka site üzerinden satışa devam edecekler ve hemen yakalanmak istemiyorlar.

5) Ürünleri iade etmek isterseniz büyük olasılıkla muhatap bulamayacaksınız. İade işlemleri için hiç bir prosedür verilmemiş. Yani satana kadar sizi tanırlar. Satış yapıldıktan sonra telefonlarınıza bile çıkmayabilirler.

6) Sitedeki yazılarda imla kurallarına dikkat edilmediğini farkettik. Bu da kurumsal ciddiyetsizliğin başka bir örneği.
(ÖRNEK: 22.04.2015 17:33:36, Tarihi İtibariyle web Sitemizden Sipariş Etmekte Olduğunuz Ürün/Ürünler, Başarı İle Sisteme Kayıt Edilmiştir.)

7) Büyük olasılıkla sitede fotoğrafları kullanılan ünlülerin bu durumdan haberi bile yoktur. Fotoğrafların çözünürlükleri çok kötü. Site hazırlanırken dahi profesyonel bir şirketten yararlanılmamış. Bu sitenin uzun ömürlüğü olmayacağını, bir süre sonra şikayet nedeniyle kapanacaklarını bildikleri için ciddi bir yatırım yapılmamış.

8) İnandırıcılığı artırmak için video paylaşmak istemişler ama hiç bir video açılmıyor. Bu video kullanıcı tarafından kaldırılmıştır gibi bir uyarı çıkıyor.

Bu http://www.instadiet.com.tr/ sitesinden kesinlikle alışveriş yapmayın.

6 yorum:

  1. Ürünü satın almış birisi olarak bahsettiğiniz birkaç şeyi girip inceledim ve tamamen gerçekten uzak yorumlar. Ben de instadiet hakkında deneyimlerimi sizin maddeleriniz üzerinden giderek anlatayım. www.instadiet.com.tr adresine google chrome kullanarak bilgisayardan girdim.

    1) Bahsettiğiniz buton "alışverişi tamamla" şeklinde yazıyor.

    2) Kapıda ödeme yöntemi şahsen bana güven veriyor. Ürünleri teslim aldığım zaman ücretini ödüyorum. Aldığım kargoda ürünün faturası mevcut. Yani ürün sahibi firmanın bütün bilgileri faturada yazıyor. Herhangi bir durumda karşımdaki firma belli.

    3) Sayfadaki sipariş formu basit bir form. Zaten ürün siparişi veriyorsanız adres telefon gibi bilgileri herkesle paylaşmış oluyorsunuz. Yemek siparişi verirken de böyle. Kapıya gelen kurye elemanı da doğal olarak biliyor kim olduğunuzu nerde oturduğunuzu.

    4) Sitede Türkiye ve Avrupa çağrı merkezi telefonları mevcut. Aradım gayet de herkes ilgili herkes cevap veriyor. Ayrıca ürünün resmi instagram sayfasında whatsapp numarası da var.

    5) Açılmamış paketlerin iadesi gerçekleşiyor. İade prosedürü mevcut, sorarsanız söylüyorlar nasıl iade edileceğini

    6) Bahsettiğiniz ufak bir imla hatası gazetelerde bile mevcut çok fazla önemli bir sorun değil bence

    7) Yazıyı ne kadar özensiz yazdığınız bu maddeden belli. Paylaşılan fotoğrafların hepsi ünlülerin kendi instagram sayfalarında mevcut. Zaten ben de siz de bu ürünü muhtemelen onlardan duyduk. Sitenin tasarımı estetik algıdır, ben aksayan bir yerini görmedim.

    8)Sitedeki videolar da açılıyor instadiet magazin adlı bir video Simge Tertemiz sunuculuğunu yapmış.


    Son not: com.tr uzantılarını herkes kafasına göre alamıyor. Şirket ya da şirkete bağlı patentli marka ismiyle alınabiliyor. instadiet.com.tr alındığına göre instadiet markası bu kişilere ya da kurumlara ait bir markadır ve kimin olduğu kolayca bulunabilir. Ortada dolandırıcılığa dair herhangi bir emare yok lütfen yanlış yönlendirmeyin insanları

    İyi günler

    YanıtlaSil
  2. Haberimiz sonuç verdi ve site yöneticileri bize sitelerinin güvenli olduğuna dair açıklamalar göndermişler. Fotoğrafların kalite sorunu giderilmiş, Alışverişi Tamamlaaa butonu Alışverişi Tamamla şeklinde düzeltilmiş ancak site internet alışverişi için hala güvenli değil.

    Karşınızda kiminle alışveriş yaptığınızı bilmiyorsunuz. Şirket ismi, adresi, vergi numarası, banka hesap numarası vermiyorlar. Sizce bunlar tesadüf mü? Aldığınız ürünün paketi açılmadıysa iade alıyoruz, soranlara söylüyoruz şeklinde yorum yazmışlar. Tamam hepimiz soruyoruz. Ticaret sicil kaydınız var mı? Şirketinizin ismi nedir? Kimin adına fatura kesiyorsunuz? Banka hesabınız vardır herhalde. Neden havale ile satış yapmıyorsunuz? Neden online kredi kartı ödeme seçeneği yok? Sanal bir satıcı mısınız? Yoksa gerçek bir şirket sahibi misiniz? Gerçek iseniz adresinizi neden paylaşmıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  3. Bu ünlülerin sosyal medya hesaplarında ürünlerinizi kullandıklarına ve paylaşımlar yaptıklarına dair resimler var. Biz bu resimlerin Photoshop benzeri bir program ile sizin tarafınızdan tüketiciyi yanıltmak amacıyla oluşturulduğunu düşünüyoruz. Şayet iddianızda doğru iseniz bizimle aktif link paylaşın ya da bu aktif linkleri sitenize koyun da herkes işin doğrusunu görsün. Ama bunu yapamazsınız, çünkü tüm paylaşımlarınız aynı sizin gibi sahte.

    YanıtlaSil
  4. www.instadiyeti.resmisite.org sitesi de bu ürünü satıyor. Muhtemelen aynı kişiye ait olabilir. Bu site de son derece güvensiz. Kredi kartı ile alışveriş seçeneği var ama kredi kartı bilgileri http://www.magzaci.com/ isimli bir siteye yönlendiriyor. Bu sitelerin hiç birinde firma ismi, adresi gibi iletişim bilgisi yok. Bu sitelerin hiç birinde banka bilgisi de yok. Sakın alışveriş yapmayın, fırsatçıların tuzağına düşmeyin.

    YanıtlaSil
  5. Sitede yer alan ünlülerin bir çoğu reklam çekimlerinden para kazanıyor. Eline bir bardak alıp fotoğraf çektirdiyse Demet Akalın, bu sitenin güvenilir olduğu anlamına gelmiyor. Sattıkları ürünlerin bir çözüm ürettiği anlamına da gelmiyor. Şayet gerçek hesap ise instagram hesabında Demet Akalın bir fotoğraf paylaşmış ama kendi yorumu sadece ödemler için kullandığını yazmış. Altına boşuna paranızı harcamayın, ben aldım hiç bir işe yaramadı türünden yorumlar da yazılmış. Muhtemelen bu tür hesaplar ünlülerin menejerleri tarafından yönetiliyordur. Parayı veren herkes bu fotomodellerin eline bardağı verip fotoğraf çektirebilir. Sakın aldanmayın.

    YanıtlaSil
  6. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil