15 Şubat 2015 Pazar

KFC Türkiye'nin büyük ayıbı: Özgecan Aslan üzerinden tavuk göğsü ve tavuk kalçası pazarlıyorlar


Türkiye’de hergün 5 kadın öldürülüyor, bugün Özgecan’ın önce tecavüz edilip sonra öldürülmüş olduğu haberi geldi. Bahane mi yok, saçı gözüktü, topuğu gözüktü, memeliydi, ayrılmak istedi, boşanmak istedi, boşanmak istemedi, beni istemedi… İnanabiliyor musunuz göğüsleri ve kalçası vardı, diye diye önce tecavüz edip, sonra yakıp, sonra dereye atıp ortadan kaldırdınız Özgecan’ı… Özgecan Aslan, artık aramızda değil. 21 yaşında.

Bakın erkekler, KFC sizler için ne yapmış? Özgecan’ın “şerefine”. Daha fazla tahrik olun diye size göğüs ve kalça satmak istemiş. Neden mi? “Erkek adam et yer!” dostum. Sizlere dayatılan erkek adam olma ile et yeme arasında çok sıkı bir bağlantı var. Tıpkı, taciz, tecavüz ve şiddet arasındaki bağ gibi. Kadınlar ve mezbahada kafası kesilen hayvanlar üzerinden kendini “nasıl” erkek hissettiğini anlatsana bana.

Hasta değilsiniz. Hasta değil erkeksiniz. Tıpkı insan kelimesinin bana hakaret olarak gelmesi gibi, erkek olmak da artık erkeklere hakaret olarak gelmeli. Bahsedilen erkeklik bir cinsiyet değil, aksine şiddet, tahakküm ve egemenlik içermektedir.

Şimdi siz erkeklere sundukları ürüne, cansız bedenlere bakmanızı istiyorum. İştahınız kabarıyorsa bu sayfayı hemen terk edin. Reklamlarda eti, etin tadını tutkuyla arzulayan kişilerin yarattığı fetişist algıya bir bakın. Pişen cesedi koklarken kendinden geçen sabırsız tiplere…

Şimdi bu reklama bakın. Öldürdük ama yetmedi, şimdiki amacımız bir erkeğin erkek olduğuna kendini inandırması için kadın bedeninin göğüslerini ve kalçalarını arzular gibi, aslında yüzü ve karakteri olmayan bir nesneyi arzular gibi, kızartılmış KFC ürünlerini arzulaması olayıdır.
Bu reklam, tacizcilere, tecavüzcülere, çocuk ve hayvan istismarcılarına çanak tutmaktadır. Bu bir deşifredir. Etin cinsel politikası tam da bu zemin üzerine kurulmuştur.

Kaynak: http://goo.gl/gfmIMC

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder