25 Kasım 2014 Salı

Ucuza satılan ayakkabılardan uzak durun


Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Çevre Yatırımları Açılış ve Çevre Temizlik Araçları Dağıtım Töreni'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Nurettin Canikli, Çin'den getirilen ve kanserojen madde içerdiği belirlenen 33 bin ayakkabının yasadışı yollarla piyasaya sürüldüğünü doğrularken vatandaşı tedbirli olması konusunda uyardı.

Bakan Canikli, "Maalesef şu anda bu eşya iç piyasaya satılmış görünüyor. Ama ne kadarı tüketiciye ulaştı ne kadarı satılmayı bekliyor onu bilemiyoruz" dedi.

Canikli, vatandaşların bu ürünleri nasıl tanıyacakları konusunda da bilgi vererek, "burada en önemli kriter çok ucuza satılan mallar konusunda dikkat etmeleri gerekiyor. Eğer bu konuda en ufak şüpheleri varsa bakanlığımızın birimlerine bildirsinler. Sürekli olarak numune alıyoruz. Bu olay üzerine ayakkabılarla ilgili raftan yoğun ürün numunesi alarak bir çalışma başlatıyoruz. Giydiği anda insanı öldürecek değil tabi ama sağlığa zararlı. İnsanların bir şekilde onlarla temas etmemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bilinen markaların raflardaki ürün numuneleri de Bakanlık yetkililerince incelenecek.

Kaynak: TRT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder