12 Ekim 2014 Pazar

Sanayi Bakanlığı Ürün Denetliyor


Sanayi Bakanlığı 13-19 Ekim Ürün Güvenliği Haftası kapsamında bilinçlendirme etkinlikleri yapacak.

“13-19 Ekim Ürün Güvenliği Haftası” etkinlikleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından anlatılacak.

Yapılacak basın toplantısında hem yılın ilk 6 ayında yapılan denetim sonuçları açıklanacak hem de ürün güvenliği strateji eylem planı kamuoyuna duyurulacak.

Her şey vatandaşlarımızın güvenliği için…

Ürünlerin teknik düzenlemelere uygun ve güvenli olarak üretilip üretilmediğini takip eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı denetçileri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Vatandaşların ‘sağlığını, can ve mal güvenliğini’ korumayı amaçlayan Bakanlık, günlük hayatta kullanılan, makinelerdan basınçlı ekipmanlara, asansörden bilgisayara, otomobilden teleferiğe 1500’ü aşkın sanayi ürününü denetliyor.



Farkındalık oluşturuluyor

Ürün Güvenliği etkinlikleri kapsamında  16 Eylül'de Kayseri'den yola çıkan Mobil TV tanıtım aracı, vatandaşların bilinçlendirilmesi çalışmalarını yürütüyor.

Bilim, Sanayi ve Teknolojie Bakanlığı, 81 ilde gerçekleştirilecek olan konferans, panel, televizyon, radyo programları, gazete yayınları vb. etkinlikler ile de bilinçlendirme faaliyetlerine sürdürecek.

II. Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Stratejisi Eylem Planı

Eylem planında uluslararası standartlarda piyasa gözetimi ve denetimi yapmak için 4 ana hedef altında 38 eylem tespit edildi. Vatandaşların can ve mal güvenliğine verdiği önemi vurgulamak için yeni eylem planını bizzat kendisi açıklayacak Bakan Işık, basın toplantısında 2014 yılının ilk 6 ayındaki denetim faaliyetlerinin sonuçlarını da kamuoyuyla paylaşacak. Işık, son zamanların sıkça konuşulan konularından olan asansörlerle ilgili eylem planı hakkında da bilgiler verecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder