28 Eylül 2014 Pazar

Türk markalarına yeni logo


Türkiye'nin ihraç edeceği mallar üzerinde artık yeni bir logo yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törende tanıtılan logonun üzerinde "Türkiye potansiyelini keşfet" yazıyor.

Türkiye'den dünyaya ihraç edilecek mallar üzerinde yer alacak logo Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği törende tanıtıldı. Logonun üzerinde "Türkiye potansiyelini keşfet" yazıyor.



Türkiye İhracatçılar Meclisi, logoyu, twitter üzerinden "İşte Türkiye'nin markalaşmasında yeni dönemi başlatan Türkiye markamız" ifadeleriyle paylaştı. Logonun tanıtım töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir konuşma yaptı."Ekonomiyi ayakta tutan ve büyüten gücün bu ve buna benzer markalar olduğunu görüyorsunuz. Japonya, Kore aynı şekilde. Küresel markaları sayesinde istikrarla büyüyorlar" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Araştırma geliştirme konusunda, markalaşma konusunda, özellikle de inovasyon konusunda TİM'in yaptığı çalışmaları izliyoruz. Kendilerine de bir kez daha bu gayretleri sebebiyle teşekkür ediyorum."

"Marka olan Türkiye'nin kendisidir"

Etkinlikte konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, Türk ihracat çevrelerinin bugün doğru bir hamlenin başlangıcını yaptığına dikkati çekti:

"Bu hamleye çok ihtiyacımız var. Bugün, bir dağınıklıktan, bir karmaşadan kurtuluyoruz. Bugün, tüm paydaşlarıyla Türkiye kendisini dünyaya tanıtmak noktasında yeni bir değer kazanıyor. Bugün, bir kez daha hikayemizi dünyaya anlatmak için yeni bir atağa odaklanıyoruz. Bugün Türkiye, ihraç mallarında ve tanıtım materyallerinde kullanacağı, ortak kimlik işareti, alameti farikasını lanse ediyor."

"Discover the Potential… Bu bir marka değildir. Marka olan Türkiye'nin kendisidir. Turkey… Discover the Potential bir tekliftir. Turkey Discover the Potential'la tüm dünyaya bir teklif yapıyoruz; gel, bu potansiyeli keşfet. Keşfet ve kendine değer kat. Keşfet ve kendini tamamla. Keşfet ki kendini keşfetmiş ol. Keşfet ve zenginleş. Keşfet ki hepimiz kazanalım. Keşfet ki insan medeniyeti zenginleşsin. Keşfet ki hep birlikte mutlu olalım."

Kaynak: Al Jazeera, AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder