2 Aralık 2014 Salı

Diş macunu tüplerindeki renklerin anlamı

 
Diş macunu tüplerindeki renklerin anlamını hiç düşündünüz mü? Haber sitelerine dahi konu olmuş bir rivayet dolaşıyor sosyal medyada. Konu sağlık olunca da duyarlılığımız kat kat artıyor. Sağlık konusunda bir duyarlılığımızın olması ve bilinçlenmemiz elbette çok önemli ancak bu konuda anlatılanlar ne kadar doğru?

Diş macunu paketlerinin dip kısmındaki bu renklerin anlamı için dolaşan rivayet şu şekilde:

Yeşil: Doğal ürün.
Mavi: Doğal ve tıbbi ürün karışımı ürün.
Kırmızı: Doğal ve kimyasal madde karışımı ürün.
Siyah: Tamamen kimyasal ürün.


Bu renklerin anlamlarını Tüketici Şikayeti olarak biz de sosyal medyada paylaşmıştık. Ancak bir takipçimizin bizi uyarması ile konuyu sizin için araştırdık.


Bu renklerin, diş macunlarının fabrikalardaki üretim aşamasında paketleme ve kesme işlemlerinde elektronik sensörlerin nerede duracağını ve nerede kesme işlemi yapacağını gösteren ve "Eye-Mark Teknolojisi" adıyla anılan bir teknolojinin parçası olduğu bilgisine ulaştık. Başka bir ifadeyle ambalajlama esnasında optik sensörlerin, ürünlerin grafik baskılarını ayırt edebilmesi için yapılan bir çeşit ayıraç olduğu ifade ediliyor.

Özellikle çocuk diş macunlarının altındaki rengin çoğunlukla siyah olduğunu da dikkate alırsak, renklerin bir anlamı da olabilir. Ancak yine de karar sizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder