14 Haziran 2014 Cumartesi

Apple adaptörleri değiştiriyor


Apple, Avrupa'da satışa sunduğu bazı adaptörlerin aşırı ısınabileceği ve bunun da güvenlik riski oluşturabileceği için ücretsiz değiştirme programı başlattı. Program Türkiye'yi de kapsıyor.

Zaman zaman sorunlu ürün ya da aksesuarları konusunda tamir programları sunan Apple, şimdi de Avrupa'da sattığı ve iPhone modelleri ile kullanılan USB güç adaptörlerini değiştiriyor.

Firmanın Avrupa'da Eylül 2009'dan Eylül 2012'ye kadar sattığı 5W USB adaptörleri ücretsiz olarak değiştirilecek. Bu adaptörlerin iPhone 3GS, iPhone 4 ve iPhone 4s modelleriyle birlikte satıldığı açıklandı. Ayrıca satılan USB adaptörler bu değiştirme kapsamına girmiyor.

Kullanıcıların ellerindeki adaptörlerin bu değişim kapsamına girip girmediğini anlamaları için üzerinde yazan etikete bakmaları gerekiyor. Sorunlu adaptörlerde Model A1 300 yazdığı ve CE harfinin gri olduğu belirtiliyor. Bu şekilde yazan adaptör sahiplerinin ürünü kullanmamaları ve telefonlarını şarj etmek için bilgisayarın USB çıkışını tercih etmeleri gerektiği uyarısı yapılıyor.

Sorunlu adaptörü olan kullanıcılar, Apple Store'dan randevu alarak ücretsiz değişim hakkından faydalanabiliyor. Değişim için adaptörün yanında verildiği telefonu da getirmek gerekiyor. Gerekli bilgi ve başvuru linkleri Apple'ın resmi internet sayfasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder