29 Eylül 2013 Pazar

ASKİ su ücreti şikayeti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi aboneleri nasıl kazıklamaktadır?


1. Ön ödemeli sayaç taktıran aboneden depozit bedeli alınmaktadır. Bu, neyin teminatı olarak alınmaktadır? Su bedelini ödememe ihtimali yok ki.

2. Ayrıca 300 lira sayaç ücreti soygundur-gasptır. Oysa eski sayaçlar sadece 20 liradır. Belediye istiyorsa kendisi taksın. Aboneye 300 lira yüksek ücret bindirmek soygun değil midir?


3. Gelelim su ücretine. Zaten keyfi biçimde ve tek taraflı olarak su ücreti belirleniyor. Üstelik bu keyfi ücrete ASKİ daha neler ekliyor?

a) Suyu sadece ING Bank’ın metro istasyonundaki büfesinden yükletebiliyorsunuz. Bazen burası sistem arızası var deyip yükleme yapmıyor. Sizi PTT şubesine yönlendiriyorlar. PTT ise 1 lira ücret alıyor. Ne hakla, buna ihtiyaç varsa belediye ödesin bu ücreti.

b) Esas soygun su ücreti dışında bir de şube yolu bakım bedeli diye bir kalem için 9 küsur lira tahsil ediyorlar. Bu ne? Vatandaşa enayilik vergisi.

4. Ey vatandaşlar, 30 liralık su aldığınızda, aslında 10 liralık alıyorsunuz. 5 lira atık su bedeli, 9 lira şube yolu bakım bedeli, 3 lira ÇTV, 2 lira KDV, 1 lira PTT tahsil masrafı ödüyorsunuz.

5. Sokakta gaspa uğramaktan fazla farkı yok bunun. Su için ödenen bedelin 2 katı daha ödeme yapılıyor.

Sonuç olarak, ASKİ (Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi) abonelere zulüm yapmaktadır. Bu zulme dur diyen çıkmaz mı? İlahi adalete mi kalıyor iş?

Zekeriya ŞARBAK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder