23 Ağustos 2013 Cuma

Yargıcı'nın ayakkabıları kimyasal madde kokuyor

2012 yaz sonu indiriminde aldığım ayakkabıyı giymeye kalkınca çok kötü, genzimi yakan kesif bir koku ile karşılaştım. Bir kaç gün açık havada beklettim ama geçmedi. Firmaya götürdüğümde koyduğum torba koklanamayacak derecede kesif kimyasal madde kokuyordu.

Bu şekilde sağlıksız ayakkabı satışını Yargıcı gibi bir firmaya hiç mi hiç yakıştıramadım. Yargıcı'nın İzmir Alsancak şubesine götürdüğümde inceleme için göndereceğiz dediler. Bir süre sonra gelen cevap ise çok şaşırtıcı idi: ''İADESİ KABUL EDİLMEDİ, AYAKKABIYI GELİN ALIN.''


Sağlıksız ayakkabıyı satarken iyi, iade ederken kötü. Ayakkabıyı incelemeye versem, piyasaya sağlıksız ayakkabı sürmekten çok başka sonuçlar çıkabilir. Ayıplı ürüne giren bu durumu telafi etmeleri gerekir. Umarım kasıtlı olmayan yapılan hatayı görüp beni arar ve telafi ederler.


Dr. İnci Sönmez


Elinizdeki belgelerle birlikte tüketici hakem heyetine başvurmanızı öneriyoruz. Belki sizin o sağlıksız ve kokan ayakkabılar için ödediğiniz meblağ önemsiz olabilir. Ancak Yargıcı gibi isim yapmış bir markanın tüketiciye verdiği değer açısından tutumu çok önemliydi. Ayıplı malı iade alıp bedelini size ödemeli ya da yeni bir ayakkabı ile değiştirmeliydi. Bu tercih tabi size yani tüketiciye aittir. Sizden başkalarının da canı yanmasın, Yargıcı işini daha ciddi yapsın ve tüketiciye daha çok değer versin istiyorsanız lütfen şikayet ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder