19 Haziran 2013 Çarşamba

Gruppal ve Evora Tur şikayeti

13 Mart 2013 tarihinde Gruppal fırsat turları internet sitesinden İğneada Resort Otel ve Spa Konaklamalı İğneada Turu adı altında 15 Haziran 2013'e kadar herhangi bir haftasonu kullanmak üzere iki günlük bir tur aldım. Turu düzenleyen Kalista turizm ve otelcilik hizmetleri adı altında kayıtlı Evora Tur olarak görülüyordu. 

Gitmek istediğim 27-28 Nisan ve 4-5 Mayıs tarihlerinde tur yapılamadı. En sonunda 18-19 Mayıs tarihlerinde yapılacağı kesinleşti ve 50 tl rehberlik ve 15 tl otel için ek ödeme olmak üzere 65 tl ek bedel ödemesi yaptım. 17 Mayıs akşamı 19:45 civarında gönderilen bir SMS ile İğneada Resort otel yerine Tekirdağ Ramada otelde kalacağımız bildirildi. Bu bizi ilk gün İğneada yerine Tekirdağ'a götürecekleri anlamına geliyordu, öyle de yapıldı. Böylece ilk gün için programa alınan İğneada gezileri yapılamadı. Tekirdağ'da zaman geçirildi. İğneada'ya ancak ikinci gün 12:30 civarında ulaştık. Kısıtlı zamanda ancak o güne programlanan longoz ormanı gezisi ve sınır köyünün ve Fransız fenerinin görülmesi gerçekleşebildi. Gezi sırasında yetkin bir rehber sağlanmadı, bir otel görevlisinin kısıtlı bilgisiyle yetinildi, ayrıca orman girişinde sivrisineklerle ilgili bir uyarı yapılmadı. Ayrıca ücrete dahil edilen ilk gün otobüste kahvaltı verilmedi.


Sonuç olarak seçip aldığımız değil, bize dayatılan bir geziyi yapmış olduk. Tekirdağ'a gidip, oradan 3 saatlik bir yolculukla İğneada'ya geçerek yarım günü yolda harcamış olduk. Seçtiğimiz tesiste kalamadık ve İğneada'da yapmak istediğimiz çeşitli gezintiler, plajdan faydalanma mümkün olmadı. 

Bütün olan bitenle ilgili bize açıklama getirecek bir muhatap da bulamadık. Tur rehberi olan kişinin hiçbi konuda bilgisi yoktu, yalnızca iyi niyetle ortalığı yatıştırmaya çalıştı. 

Sonuç olarak,  tek taraflı dayatma mantığıyla hayali geziler planlayıp satma, sonra da ne çıkarsa bahtına şeklinde herhangi bir programı  usulüne uydurarak uygulama şeklinde bir işleyiş olduğunu farkettim ve çok rahatsız oldum.

Bu bağlamda geziyi satın aldığım Gruppal şirketinden ve turu gerçekleştiren Evora turdan (Kalista Turizm ve Otelcilik) şikayetçiyim. Gereğinin yapılmasını rica ederim.

Mihriban Uygur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder