24 Mart 2013 Pazar

Müşterisini aldatan bankacı yandı

Müşterilerine habersiz sigorta yapan bankalar kadar, işlemi yapıp primi kapan çalışanlar da suçlu olacak. Bu banka çalışanları savcılıklarda hesap verecek...

Çalıştığı bankanın usulsüz sigorta yapmasını istediği için istifa eden ve hukuk savaşa başlatan üst düzey bankacının işyerine açtığı dava, tüm bankacılık kesiminde paniğe yol açtı.



Banka yönetimlerinin emirleriyle müşterilerine usulsüz sigorta ve ek hesaplar açan ve bundan ayda 2-3 bin lira prim alan bankacılar da bu işten yasalar karşısında sorumlu. Üs düzey bankacının başvurusu tüm sektörde korkuya yol açtı. Bu korkunun temelinde ise bankalarla ilgili tüketicilerden gelen şikayetlerin artması üzerine Hazine Müsteşarlığı'nın bankalara gönderdiği yazısı oldu.

Yazıda: "Müsteşarlığımıza intikal eden vatandaş şikayetlerinden, bazı kredi kuruluşlarımızın kredi kartı, mevduat, kredili mevduat hesabı gibi vasıtaları kullanarak sigorta primi tahsil ettiği, ancak müşterilerine bilgi verilmediği ve onaylarının alınmadığı gözlenmektedir. Sorumlu personel, şube müdürü ve sigorta şirketi yetkilileri haklarında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır" deniliyor. Şimdi halkı bile bile kandıran bankacılar hesap verecek.

Kaynak: Haber 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder