26 Ocak 2013 Cumartesi

Yakıt tasarruf cihazları gerçekten tasarruf sağlıyor mu?

Araçlara takılan hatta evde kombilere gelen doğalgaz borularına takılarak yakıt tasarrufu sağladığı iddia edilen cihazlar gerçekten yakıt tasarrufu sağlıyor mu? Bu konuda tüketicilerin endişeleri son derece haklı elbette. Bize gönderilen maillerde ve internet üzerindeki araştırmalarımızda farklı görüşleri tespit ettik. Bu cihazlarla yakıt tasarrufunun sağlandığını ilgili markalar üniversitelerden aldıkları test raporları ile belgelendirmişler. Ancak bu tasarrufun araç modeline, yakıt türüne, motor hacmine, motor devrine vs. göre değişkenlik gösterebileceğini göz önünde bulundurmak gerekir. Mesela E-101 tasarruf cihazı web sitesinde %5 - %12 asında değişen bir yakıt tasarrufu sağlanabileceği söylenmektedir. Konu ile ilgili test raporları tatmin edici. Patent belgeleri, üniversitelerin verdiği test raporları, CE belgeleri vs. göz önünde bulundurulursa bu cihazlar gerçekten tasarruf sağlıyordur. Bu konuda bir tereddüdümüz yok. Ancak istenilen verim konusunda bütün tüketicilerin aynı verimi elde edemeyeceklerini de bilmeleri gerekir.



Konu ile ilgili bir amili sizinle paylaşıyoruz.

Şu anda piyasada değişik markalarda yakıt ekonomisi sağlayan cihazlar satıldığı malumunuzdur. Mantıken böyle bir cihaz olsa öncelikle araç üreticileri takar satar diye düşündüğümüzde, yapılan satış reklamlarına inanmamak gerekir.Ama bu tür asılsız reklamların da tüketiciyi aldatmaya yönelik olduğu da dikkate alındığında, nasıl müsaade ediliyor diye hayret ediyorum.

Bu konu hepimizi ilgilendirdiği için %12-%25 arası tasarruf sağladığı iddia edilen bir cihaz sizlerin de ilgisini çektiğini umarım.Bu konuda deneme yapıldı mı, varsa görüşlerinizi iletmenizi rica ederim.

Markalar: Eko66, Eko Plus, E-101, Super fuel, Chip Tuning vs..
(Yakıt borusu üzerine monte edilen cihazın manyetik özelliği sayesinde karbon moleküllerinin düzene sokularak daha verimli yanmasının sağlandığı belirtilmektedir.)

Saygılarımla,
Sani ERALP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder