2 Aralık 2012 Pazar

5 bin tweet'e bedava alışveriş

İnternetten alışverişte 'tweet attıkça ucuzlayan' hatta 'bedavaya gelen ürün' uygulaması başladı.


Perakende sektörünün 17 dev isminin bir araya gelmesiyle kurulan alışveriş sitesi 1V1Y.com'un Türkiye'de ilk kez uygulamaya koyduğu sistem, dün tüketiciyle buluştu.

"TweetSale" adı verilen yöntemle tüketicinin bedava alışveriş yapabileceğini belirten 1V1Y.com CEO'su Levent Hatay, "Seçtiğimiz ürün, tweet'lendikçe ucuzlayacak. Tweet sayısına göre fiyat oluşacak. Toplamda 5 bin tweet'e ulaşınca bedavaya gelecek" dedi.



'EŞE DOSTA HABER VER, UCUZLAT'

Her hafta 1 veya 2 ürünün "TweetSale" olarak satılacağını kaydeden Hatay, bu yöntemin ürünün fiyatının belirlenmesi anlamında da faydalı olacağını söyledi. Hatay, şöyle devam etti: "Tüketici karar vermek zorunda. Çünkü ürün stokla sınırlı. Kaç adet kaldığı kendisine belirtiliyor. Ya daha da ucuzlamasını, bedavaya gelmesini bekleyip risk alacak ya da o anki seviyeyle yetinecek. Bu da, hangi fiyata kapış kapış gideceğini gösterir. Derimod marka ceketle başladık. Satış fiyatı 999 TL idi ama 500 kere tweet'lendiğinde 199 TL'ye iniyordu. '1v1ycom' ve bu kampanya için 'derimod' hashtagleri ile atılan tweetler anında ürünün fiyatına yansıyor. Ayrıca, tweet atmak için siteye üye olmak gerekmiyor. Beğendiğiniz bir ürün için eşe dosta haber verip tweet attırarak ucuzlamasını sağlayabiliyorsunuz. Bu kampanya için her zaman pahalı ve cazip ürünler seçeceğiz."

TweetSale benzeri uygulamaların dünyada da çok sınırlı olduğunu hatırlatan Hatay, "Tam olarak böyle uygulandığı başka bir örnek de bilmiyorum. Twitter çok ilgi gören ama bizim sektörde boş bir alan. Samimi bir ortam. Sosyal alanda olmak istiyoruz. Orası bir fikir paylaşım yeri ama insanlar nereye gitse onu yazıyor; yanlış kullanıyor" dedi.

'Çevresi geniş olan para kazanacak'

"Yeni başlattığımız Moda Çevrem uygulamasıyla da tüketicinin mil biriktirir gibi para biriktirmesini sağlayacağız" diyen Levent Hatay, şöyle konuştu: "Moda Çevrem'i iç içe çizilmiş 3 çember olarak düşünün. Bunların merkezinde siz varsınız. En içteki çember, sizin davet ettiğiniz arkadaşlar, ortadaki çember arkadaşlarınızın davet ettikleri. En dıştaki ise arkadaşlarınızın davet ettiklerinin davet ettiği arkadaşlar. Çember ne kadar genişse, alışveriş yapan ne kadar çoksa, o oranda ModaPara kazanıp harcayabiliyorsunuz."

Kaynak: Süper Poligon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder