23 Ekim 2012 Salı

Yeni alınan Opel Corsa bir haftada 4 defa arıza yaparsa

11.10.2012 tarihinde Alibeyköy'de bulunan Mar Grup'tan Opel Corsa 1.3 Dizel Enjoy araç alınmıştır. Aracın arıza ışığı yandığı için 13.10.2012 tarihinde servise götürdüm. Aracın motor ile alakalı partekül filtresinde sorun olduğunu temizlenerek giderildiğini akşama doğru aracın işleminin bittiğini ve teslim alabileceğim söylendi. 17.10.2012 tarihinde arıza ışığı yanması nedeni ile tekrar gittiğimde akşam aracın özel bir sıvı ile partekül filtresi temizlendi diyerek teslim edildi. Arıza ışığının 3. kez yanması nedeniyle 19.10.2012 tarihinde aracı çekici ile servise teslim ettim. Sorun aracın bakım zamanı gelmiş gibi hareket etmesi nedeni ile ışığın yandığını sistemden 15000 km'ye ayarlandığını bu km'ye gelince sistemin uyarı vereceği bilgisi verildi. 4. kez arıza ışığının yanması nedeni ile bir gün sonra 20.10.2012 tarihinde gece çekici ile araç Mar Oto'ya teslim edilmiştir. Aracım ile ilgilenen Haydar bey bana aracın üst kapağının söküleceğini ve contasının değiştirileceği bilgisi verildi. Yaklaşık 550 km'deki bir aracı bu şekilde kabul etmeyeceğimi bildirir bu aracın yenisi ile değiştirilmesini talep etmekteyim.

Osman E.

Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde en az dört defa veya imalatçı-üretici ve/veya ithalatçı tarafından belirlenen garanti süresi içerisinde altı defa arızalanmasının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması, durumlarında tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir.
Satıcı, tüketicinin bu belirtilen taleplerini reddedemez. Talebinizi iletmeden önce bu aracın aynı arızadan 4 kez servise girdiğine dair bir belgenizin olması gerekir. Bu servis belgeleriniz varsa noter aracılığı ile aracın yenisi ile değiştirilmesi talebinizi satıcıya iletiniz. Talebiniz için verilecek olan cevabı beklemeden Tüketici Mahkemesi'ne başvurup şikayetinizi gerçekleştiriniz. Servis kayıtlarında araç arızası olarak her seferinde farklı arıza yazmış olabilirler. Bu sorunu ancak mahkemede çözebilirsiniz. Çünkü bu arızaların bir hafta içerinde tekrarlaması arızaların maldan yararlanmamayı sürekli kılması nedeniyle talebiniz haklı bulunacak ve iade ya da değişim talebiniz gerçekleşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder