31 Ekim 2012 Çarşamba

İstanbul otomobil fuarında bunları mutlaka görmelisiniz


Güney Avrupa ve Ortadoğu’nun en önemli otomobil fuarı olan Auto Show İstanbul, yarın kapılarını basın ve VIP konuklar için açıyor. Vatandaşlar fuarı 1 Kasım Cuma gününden itibaren, 11 Kasım’a kadar ziyaret edebilecekler. Fuar hafta içi 12.00- 21.00 hafta sonu ise 11.00-21.00 saatleri arasında açık. Fuara giriş bileti 10 TL. Hafta sonu ise 15 TL. Otopark ücreti de 10 TL olarak belirlendi.

Hafta içi kadın ve çocuklar fuara ücretsiz girebilecek. Beylikdüzü’ndeki Auto Show 2012 fuarı, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve TÜYAP fuarcılık tarafından düzenleniyor. Markalar çeşitli sürprizler ve iddialı modellerle otomobil severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.



Volvo standının yıldızı ünlü futbolcu Elmander olacak. İsveç kökenli marka İstanbul’da sergileyeceği yeni V40 modelini Ocak ayından itibaren satışa sunacak. Hatchback bir otomobil olan V40’ın 150, 180 ve 213 beygirlik benzinli ve 115 ile 177 beygirlik iki de dizel motoru var. Güney Koreli Hyundai’nin su, hava ve topraktan esinlenerek yarattığı 3 farklı otomobil konsepti fuarda boy gösterecek.

Bunlar ix35 Fuel Cell, i-oniq Concept ve tamamen yenilenen Santa Fe. Bir başka Güney Koreli Kia tam 17 otomobilini gösterecek. Kia’nın bombası ise ünlü manken Irina Shayk olacak. Doğuş Otomotiv’de tamamen yenilenen Volkswagen Golf en önemli araç olarak öne çıkıyor. Audi’nin lüks segmentteki güçlü modeli A3 de fuarda.

Porsche, Bentley ve Bugattiler ise rüyaları süsleyen otomobiller olarak fuardaki yerini alıyor. Renault’nun yıldızı yeni Clio olacak. Renault aynı zamanda Avrupa’da elektrik motorlu otomobillere en çok yatırım yapan marka. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, başta Fluence olmak üzere elektrikli araçlar konusunda önemli bilgiler paylaşacak. İstanbul fuarında BMW de elektrikliler konusundaki perspektifini ortaya koyacak. Auto Show 2012, Peugeot ve Citroen açısından çok önemli.

Çünkü aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerde ciddi satış adetlerine ulaşması beklenen Peugeot 301 ve Citroen C-Elysee’nin dünya prömiyerleri burada yapılacak. Her iki otomobil de 30 bin TL dolayında fiyatlarla satışa sunulacak. Opel ise fuarda merakla beklenen Astra Sedan modelinin yanı sıra Mokka ve Adam modellerini otomobilseverlerle buluşturacak. Toyota’da ise Verso, Auris ve Touring Sports modelleri var.

Kaynak: Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder