9 Eylül 2012 Pazar

İstanbul Autoshow 2012 Otomobil Fuarı 2-11 Kasım'da Tüyap'ta



2012 yılında 14. kez otomobil severlere kapılarını açacak olan İstanbul Autoshow’un başlangıcı Türk otomotiv sektörünün gelişiminde önemli kilometre taşlarından birisini oluşturuyor. Fuar ilk başladığı günden bu yana da sürekli gelişti, büyüdü ve bugün gelinen noktada sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın ön önemli otomobil fuarlarından birisi haline geldi. İstanbul Autoshow Fuarı 2006 yılında uluslararası otomotiv üreticilerinin derneği olan OICA tarafından “Uluslararası Otomotiv Fuarları Takvimi” ne alındı ve resmi olarak dünyaca kabul gören bir fuar haline geldi. Dünyada düzenlenen otomotiv fuarlarını inceleyerek bunlardan belli düzeye ve kaliteye ulaşanların alındığı bu takvime girebilmiş olmak Türkiye otomotiv sektörünün uluslararası alandaki prestiji açısından da son derece önemli.



Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin desteği ile, 2000 yılına kadar her yıl düzenlenmekte olan İstanbul Autoshow, bu tarihten itibaren 2 yılda bir düzenlenmeye başlandı. 15’inci Autoshow Fuarı’nın 2014 yılında düzenlenmesi planlanıyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği, İstanbul’un yanı sıra Anadolu’nun ileri gelen kentlerinde de otomobil fuarları düzenliyor. Bu fuarlara olan ilgi de her geçen gün artıyor ve otomotiv sektörünün ülke genelinde gelişiminde anahtar rol oynayan bu fuarların yöresel ekonomiye de çok önemli katkıları bulunuyor.

Otomotiv sektörü günümüz teknolojik gelişmelerinden giderek artan bir pay alırken ürünlerdeki teknik ve estetik gelişmenin insanlarımızda istek yaratması, toplumumuzun iyi yaşama arzusunun bir göstergesi. Otomobil severler fuarlarda hem en son teknolojik gelişmeleri, hem yeni satış çıkacak otomobil modellerini tanıma şansı elde ediyorlar hem de geleceğin otomobil teknolojileri ve tasarım anlayışları hakkında fikir sahibi oluyorlar.

Bu yıl 2-11 Kasım 2012 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü’nde gerçekleşecek olan İstanbul Autoshow için otomobil markaları en dikkat çekici standları, organizatörler ise en keyifli etkinlikleri sunmak için hazırlıklara başladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder