12 Eylül 2012 Çarşamba

iPhone 5 Türkiye'de yasaklanabilir

Türkiye'ye gelen ve haritası bulunan mobil cihazlarla ilgili alınması gereken önemli bir izin var. Harita Komutanlığı'ndan verilecek onay sonrasında bu cihazlar satışa çıkabiliyor.


Harita Genel Komutanlığı ise sınırlarımızın bu verilerde doğru bir şekilde belirtildiğinden emin olmak için çok hassas davranıyor. Başta KKTC ve Güneydoğu olmak üzere, bölgelerin Türkiye'nin kabul ettiği sınırlarda olması, kurum için olmazsa olmazlar arasında.

Apple'ın haritaları nedeniyle soğuk duş etkisi yapacak ayrıntı ise, bu uygulamadaki KKTC bölgesinde. Apple, Kıbrıs'ı sadece Kıbrıs Rum Kesimi olarak adlandırırken, KKTC ile ilgili bir ibare bulunmuyor. Kıbrıs Rum Kesimi yazısı, KKTC'ye ait olan topraklara kadar uzayabiliyor.


Belki de yasaklanabilir

Duru bu şekilde devam ederse Harita Komutanlığı'ndan onay alamayacak olan Apple iPhone 5'in ve bu haritayı taşıyacak olan iPad'lerin satışı her an yasaklanabilir.

Şu anda beta aşamasında olan programın final sürümünde bu eksikliği gidermesi durumunda, kriz de çözülecek gibi görünüyor. Türkiye için yapılacak olan bu değişiklik ise, Apple'ın KKTC'yi henüz tanımayan Avrupalı dostları tarafından tepkiyle karşılaşabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder