18 Ağustos 2012 Cumartesi

Turkcell aldatmacası


Merhaba, size Turkcell'in de şüphesiz içinde olduğu bir kandırmacadan bahsedeceğim. Bir Turkcell abonesiyim ve aylık 35 TL olan paketim içerisine 500DK 500SMS ve 500MB dahil. Ayrıca kullandığım Telefon da Andorid işletim sitemli Samsung Galaxy SII. Bunu günümüzde bir geçerliliği kullanımı olamayam logo ve melodi servisleri ile ilgilenecek biri olmadığımı belirtmek için yazıyorum.Faturalarımı analiz ettiğimde aylık yaklaşık 300DK konuşuyorum. Özel günler dışında hemen hemen hiç SMS kullanmıyorum ve İnternet paketini e-posta , bankacılık, haber, v.s. gibi işlemler için sıkça kullanıyorum.

Temmuz 2012 faturam yüksek geldi ve fatura detayına baktım. Katma Değerli Servis olan Tikle melodi servisinin vergiler dahil haftalık 12 TL'lik 2 adet kalemi vardı. Turkcell Müşteri Hizmetlerini aradığımda bunun için iş ortakları YBS Yeni Bilgi Sistemleri A.Ş. yi aramam gerektiğini söylediler. Verdikleri ve aramanın dakikası 40 Kuruş olan numarayı aradığımda bu logo melodi servisine abone olduğumu haftalık 12,00TL abonelik bedeli alındığını söylediler. Başından kaynar sular indi. Ne böyle bir abonelik istediğimi ne de bu tür bir içerikten faydalandığımı ifade etmeme rağmen çözüm üretmediler. Sert bir dille aboneliğimi sonlandırmalarını istedim çünkü fatura kesiminden sonra her hafta bu 12,00TL hesabıma işliyordu ve son olarak Ağustos faturasında da bu 1 adet Tikle melodi abonelik bedeli 12,00TL yi gördüm. Kısaca toplam 36,00TL (aylık faturamdan daha fazla) fazladan gereksiz yere ödeme yaptım.

Tekrar Turkcell Müşteri Hizmetlerini aradığımda bu konuda yapacakları bir şey olmadığını söylediler. Burada büyük bir aldatmaca var. Tüm platformlara bunu taşıyacağım. Bu konuda sizden de destek istiyorum ve halkımızın bu konuda bilinçlendirilmesini talep ediyorum. İyi çalışmalar.

H.Mücahid KUBAT

6 yorum:

  1. aynı konudan şikayetim oldu.müşteri hizmetlerini aradım.sonuç olarak müşteri hizmetleri bu aboneliği iptal edeceğini ve fazladan gelen ücreti iptal edeceğini söyledi..bu işlem gerçekleşinceye kadar 2-3 gün faturayı ödemememi söyledi.bende bu sürenin geçmesini bekliyorum bakalım ne olacak. bügünün tarihi 09/01/2013

    YanıtlaSil
  2. Ben de aynı sorunla karşı karşıyayım. Ben aboneliğimin iptaline kadar rest çektşm ama 3 ay boyunca ödediğim 150tl yi iade edemeyeceklerini söylüyorlar ve hala 'aldığınız hizmet karşılığı' diyorlar. Benimse bundan baherim bile yok. beden iade edilen numarayı mailime gönderebilir misiniz? örnek teşkil edebilir çünkü... lütfen dady_s_girl@hotmail.com

    YanıtlaSil
  3. Aynı şey şimdi benm başıma geldi , 1000 dk konuşma 1000 dk sms kamu paketim var. konuşmaları bitiremiyorum her ay devrediyor habersiz tikle melodiye üye olmuşum . siz olmadıysanız evden biri girmiştir diyorlar :) telefonum şifreli kim girecek .. bahsettikleri anlaşmalı aracı firmayı aradım dk.sı 40 kuruştan(terbiyesizler. hem mağduruz hemde ücretli aratıyorlar) ; iz onay vermezseniz biz göremeyiz dedi terbiyesiz bir personel. 3 ay boyunca 48 tl çekmişler hesabımdan (resmen uyumuşum) . telefonum iphone , bahsedilen melodi sitesinden haberim bile yok işimde olamaz. Lanet olsun bunlara . resmen düzenek kurmuşlar ..

    YanıtlaSil
  4. Turkcell VINN Abonesiyim numaram 530 474….. temmuz 2013 faturamda Katma değerli servisler adı altında 24 tlnin kesilmiş olduğunu gördum.25 tl gelmesi gereken fatura 50,30 tl geldi.Turkcell Musteri hizmt. aradım bana bi numara verdi ve bu numarayı aramam gerektiğini söyledi.05327555445 numarayı aradım.telefona çıkan adam şu anda aboneliğin olmadığını 27 haziranda iptal edildiğini 12 tl ucret kesildiğini söyledi.Hiçbiryere abone falan olmadığımı yaptıklarının tuzak olduğunu söyledim.Siz kimsiniz,nesiniz dedim pişkin pişkin adım Resul,Firma YBS A.Ş yaptığımız iş yasal Turkcell'i arayıp sorabilirsiniz dedi.Adam 12 tl diyor faturada 24 tl gözukuyor?Turkcell neden bu paravan şirketlere çanak tutuyor?
    Neden çanak tutuyor ben söyleyim.Turkcell’de bu paravan şirketten nemalanıyor. Muşterilerimi tokatlaman için sana izin veriyorum parayı da ben tahsil edeceğim.Sana her yol mubah ama aldığın parayı kırışacağız.Durum tamda bundan ibaret.Sizi Allaha havale ediyorum.Haramzadeler sizi.Camiyi çalan kılıfını hazırlar demişler.İnternette gezinirken bir resme,bir video’ya tıklamak bunların tuzağına düşmek için yeterli.Neymiş efendim siz kendiniz abone olmuşsunuz.Bir insan bilerek kendi kendine kazık sokar mı?Bir tek Turkcell değil diğer operatörlerde bu hırsızlara müşterilerini,müşteriyi kaybetme pahasına rıza gösteriyor.Yıllar öncede Annemlerin cep telefonuna gelen mesajı okumaları,telefondaki kontörlerini sıfırlamıştı Aynı paravan şirket tarafından.Haksız yere tahsil edeceğiniz miktarı helal etmiyorum bu hırsızlara onay veren Turkcell yetkililerini de insafa davet ediyorum kazandığınız paralar az mı geldi de bu tur yollara tevessül ediyorsunuz?Hiç mi Allah korkusu yok sizde.Benim bir günde kazandığım parayı elin oğlu bir linke tıklanmakla cebine indiriyor.
    Turkiyede istediğiniz gibi at oynatıyorsunuz? Hak hukuk kim kime dumduma.Ama şunu unutmayın.Zalimin zulmü varsa mazlumun da Allahı var.Yaptıklarınız yanınıza kalmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vınn faturam her ay sabit olarak 5 gb 26 tl gelmektedir ve kotası sabit olup hiçbir şekilde aşılmamaktadır. Fakat onay vermememize ve almamamıza rağmen hatta ne işe yaradığını bile bilmememize rağmen, melodi servisi diye bir servise üye olmuş gözüküyoruz, faturamız 66 tl gelmiş. Mağdur durumdayız , neden 40 tl fazla ödüyoruz ? iptal ettirdik diğer ay için de ekstra ücret ödememiz gerekiyormuş. Hayır öyle bir ihtimal olmamasına karşılık bir melodi servisi nasıl 40 tl olabiliyor ve diğer ay için de neden ödeme yapıyoruz? turkcell den şikayetçiyiz ve kimseye önermiyorum. Kesinlikle ne hattını kullanın ne de vınn ı...

      Sil
  5. Ya kusra bakmayında o zaman bi zahmet internette her gördüğünüz resme basmayın.bende resme bastım üye oldum tamamda ücret yansıdı ağzım yandı bi kere görende burdaki herkesin haberi yokken abone olmuş sanar.Hepimiz bastık o resme onayıda verdik aradığımda adam saat kaçta bastığıma kadar söyledi.Tmm firma belki hizmet sunmadı etmedide sanki gökten üye olmuş gibi davranmayın

    YanıtlaSil