23 Haziran 2012 Cumartesi

Tek şifreyle sanal alışveriş başlıyor


'Express' adı verilen uygulama, sisteme üye internet sitelerinde tek bir şifre ile alışveriş olanağı sağlayacak.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), elektronik ticareti (e-ticaret ) güvenli şekilde geliştirme iddiasını taşıyan bir sistem kurduğunu açıkladı.



'Dünyada bir ilk'

Bu amaçla, dün iş ortaklarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür Soner Canko, Ekspres adı verilen sistemin hem 'dünyada bir ilk' olduğunu hem e-ticareti 'patlatacağını' söyledi. Djital cüzdanın önemli bir aşaması olan sistem, banka ve kredi kartı kullanıcılarının 'bkmexpress.com.tr' sitesine ücretsiz üye olmaları ve belli bilgilerle kendilerini tanımlamaları temeline dayanıyor. Bu tanımlamadan sonra kullanıcıların her alışveriş sitesi için ayrı ayrı kart bilgisi ve numarası bildirmesine gerek kalmayacak.

'Sorumluluk bizde'

Halen sistemde kart pazarının yüzde 90'ına sahip 9 banka ve Türkiye'nin önde gelen 21 sanal alışveriş sitesi bulunuyor. Genel Müdür Canko, sistemin tüm bankalara ve sanal POS sistemi olan şirketlere açık olduğunu söyledi.

Sistemle ilgili hukuki sorumluluğun BKM'de olacağını da belirten Canko, kullanıcılarından sınırlı özlük ve kart bilgisi alacaklarını, bu açıdan da uygulamanın çok güvenli olacağını açıkladı.

Para gönderme imkanı da olacak

BKM ekibinin bu proje için büyük çaba harcadığını belirten Soner Canko, yılın sonuna doğru sistemin para gönderme işlevinin de olacağını açıkladı. Zamanla sisteme mobil uygulama ve temassız ödeme de eklenecek.

Kaynak: Bugün Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder