10 Haziran 2012 Pazar

Eve gelirken süt almanızı söyleyen süt şişesi


Dolaptaki sütün bozulup bozulmadığını anlamak için o rahatsız edici koku ve tada katlanıp, maalesef kutudan bir yudum almak zorundasınız. Ama yakında belki bu dertten kurtuluyoruz çünkü yurt dışında yalnızca bu işe özel bir ürün ve uygulama geliştirildi. Sürahi benzeri ürünün adı Milkmade. Teknoloji ve yazılımı, günlük problemleri çözmede kullanmanın yeni yollarını bulmak ve farklı fikirler üretmek üzere düzenlenen bir yarışmaya katılmak için geliştirilen Milkmaid, General Electric ve Quirky tarafından tasarlandı. Süt kabı, evde ne kadar süt kaldığı ve sütün halen iyi durumda olup olmadığı konusunda kullanıcıyı bilgilendiriyor.



Quirky, Milkmade’i sabit bir şekilde sütün pH değerini ve kalitesini ölçen elektronik bir cihaz olarak tanımlıyor. Üzerinde pH değeri, miktar ve sıcaklık ölçen sensörler bulunuyor. Eğer ki sistem sütün kalitesinin düştüğünü ya da pH değerinin istenilen seviyede olmadığını belirlerse telefon ya da bildirim mesajı ile kullanıcıyı uyarıyor. Kullanıcı da eve giderken markete uğrayıp süt alıyor. Belki çok iyimser bir senaryo; belki şu hayatta en çok ihtiyaç duyduğunuz cihaz Milkmaid değil ama yine de günlük hayatı kolaylaştıran teknolojik gelişmeleri her zaman sevinçle karşılıyoruz.

Milkmaid, üzerindeki algılayıcılar sayesinde sütün olması gerekenden daha uzun süre dışarıda kalması durumunda da sütü dolaba koymanız için uyarı veriyor ki içinde zararlı bakterilerin gelişme riski minimuma insin. Kullanıcılar evde dolapta duran sütle ilgili her bilgiyi Milkmade’in iPhone uygulaması üzerinden de alabiliyor.

Teknolojik Süt Şişesi Milkmaid Videosu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder