18 Mayıs 2012 Cuma

e-PTT AVM İlk 3 boyutlu online alışveriş sitesi

PTT, geçtiğimiz yılın ortalarında başladığı çevrimiçi alışveriş mağazasının kurdelesini kesti.
e-PTT AVM ismini taşıyan mağazanın en önemli özelliği ülkemizin ilk üç boyutlu alışveriş merkezi oluşu. Yani ziyaretçiler, gerçekleştirecekleri alışverişleri hem 3 boyutlu biçimde deneyimleyebilecek hem de tabii ki PTT güvencesiyle satın alabilecekler.


İzmir'de gerçekleştirilen ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı açılış töreniyle birlikte hizmete giren mağazanın temel gayesi ise küçük işletmelerin ürünlerini devlet güvencesiyle halkla buluşturmasının yolunu açmak. Ki zaten bu bağlamda projesi kapsamında 51 KOBİ ile protokol imzalandığını ve kamu sektörü ile özel sektörün birlikte çalıştığının da altını çizelim.


Bakan Yıldırım konuya ilişkin açıklamasında, Türkiye'de sanal alışverişe olan ilginin giderek arttığına dikkat çekerken, e-PTT AVM ile vatandaşların istediği ürünü istediği dükkandan PTT güvencesiyle satın alabileceğini belirtti. Ticaretin sanal ortamda, teslimatın ise gerçek dünyada yapılacağını vurgulayan Yıldırım'a göre e-PTT AVM ile birlikte Bayraklı'daki bir dükkan, Kazım Dirik'teki bir dükkan olmaktan daha iyi şartlara sahip olacak ve dünyanın diğer ucundaki müşteriye sesini çok daha iyi biçimde duyurabilecek.

Başta da dediğimiz gibi Türkiye'nin ilk 3 boyutlu alışveriş merkezi olan e-PTT AVM, normal bir alışveriş merkezinde bulunan ne varsa içinde barındırıyor. Kullanıcılar üç boyutlu karakterler oluşturarak giriş yaptıkları alışveriş merkezinde sanal mağazalardan diledikleri ürünü satın alabilmenin yanısıra dilerlerse birbirleriyle sanal sohbetler de gerçekleştirebiliyorlar.


Keza AVM dahilinde sanal mağaza açan işletmeler de müşteri danışmanlarını 3 boyutlu olarak oluşturabilme imkanına sahipler. Ve dahi ilerleyen aşamalarda, sistem daha da geliştirilerek, sanal şehir ve okul gibi yeni oluşumlara da evsahipliği yapmaya başlayacak.

Ziyaret etmek veya mağaza sahibi olmak isteyenleri böyle alalım.

1 yorum: