1 Haziran 2012 Cuma

Çanta tercihi nasıl olmalı?


Çanta modası geçmeyen tek ve bedensiz bir şeydir. İster evrak koyarsın ister süs olarak kullanırsın. Çanta trendleri  geçse de çantanın modası hiç geçmez. Çanta bir kadın için olmazsa olmazdır.

Çanta seçerken, en önemli unsur çantanın ne amaçla aldığıdır. Eğer iş amaçlı bir çanta seçeceksek evrak diz üstü bilgisayarımız ve dosya koymak için ayrı bölümleri olmalı. Hem eşyalarımızı yıpratmamalı hem rahat kullanışı olmalı. Sportif kullanım amaçlı bir çanta seçmek istersek, hafta sonuna  yönelik ise, o zaman tarz daha farklı olacaktır. Zevkimize göre bir seçim yapabiliriz.


Çanta Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Çanta seçerken vücut yapımız da çok önemlidir. Vücut ölçülerine göre çanta seçimi yapmalıyız. İri bir yapıya sahip bayanlar tercihen daha dolgun ve uzun saplı çantalar tercih  etmeli. Daha minyon bayanlar ise hafif çantaları tercih eder. Zincirin kullanılmaması hafiflik sağlar. Amaca uygunluk, vücut yapısına uygunluk ve gardroba  göre seçim yapılmalıdır.

Kare ve dikdörtgen çantaların kullanımı daha zor olacaktır. Günlük kıyafetler ve yazlık kıyafetler giyildiğinde antilop tarzı çantalar seçilmemeli. Teri ve rengi geçireceği için kullanımı sağlıklı değildir. Çanta kalitesi ile  bunun ilgisi yoktur. Hem yaz hem kışın kullanacakları çanta modeli ise rahat edebilmeleri için uzun saplı ve askılı çantalar tercih edilmelidir. Özellikle kışın mont ile birlikte giyilse bile omuzlarından geçecek çantalar tercih edilmelidir.

Spor giyinenler de aksesuarı çok abartılı olmayan çantalar tercih edilmelidir. Çok büyük boyutlar yerine çok kullanım alanı olan çantalar tercihen kullanım için daha iyidir. Sırt çanta olarak hafif tarzı yansıtacak çantalar ideadır. En önemlisi  ise kıyafete uyum sağlamasıdır.

Karar vermeden önce mümkün olduğunca çok seçeneğe göz at. Dene, ayna karşısında nasıl durduğuna bak. Ayrıca bir sonraki sezonda demode olabilecek trend modellere de fazla kapılma. Dikkat etmen gereken en önemli noktalardan biri de çantanın vücut ölçülerinle orantılı olması. Eğer kısa boylu ve minyon bir tipsen, bavul tipi çantalardan uzak dur. Senin için dikdörtgen el çantaları daha uygun olacaktır. Eğer vücut şeklin yuvarlak hatlıysa çantanın sap uzunluğu çok önemli. Çünkü basende biten bir çanta, kalçalarının daha geniş görünmesine sebep olabilir. Eğer kilolu bir kızsan, küçük çantalardan ve kola asılan uzun saplı çantalardan uzak durmalısın.


Çanta Nasıl Taşınmalı?

Çanta taşırken vücudun belli bölgelerine daha fazla yük binebilir ve bu durum omuz/sırt problemlerine yol açabilir. Çantanı uzun süre aynı omuzda taşıma. Bu, kasların yanlış çalışmasına ve omurgada eğriliğe sebep olabilir. El çantası kullanıyorsan, çantanın ağırlığının vücut ağırlığının yüzde 10 unu geçmemesi gerektiğini unutma. Çantanın sapı uzunsa, çapraz takmayı deneyebilirsin. Bu, omurgaya binen yükü azaltacaktır

Çantanızın içinde aradıklarınızı kolayca bulabilmek için organize edin. Makyaj malzemelerinizi küçük bir çantada, ajanda, kalemlerinizi küçük bir çantada saklayın. Böylece cep telefonunuz çaldığında kapanana kadar aramayıp kolayca bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder