17 Nisan 2012 Salı

Samsung, Nokia’nın 14 yıllık saltanatına son verdi


Samsung, cep telefonu pazarında ilk kez Nokia’dan çok satarak küresel lider konumuna ilerledi. Reuters anketine göre elde edilen veriler ışığında ortalama değerleri hesap eden analistler yılın tek çeyreklik  döneminde 83 milyon adet cep telefonu satan Nokia’nın satış potansiyeli, Samsung’un 88 milyon adetlik satış rakamına ulaşmasıyla egale edilmiş oldu.



Samsung’un cep telefonu marketinde yarattığı kasırganın en büyük etkeni olarak gösterilen Galaxy Nexus modeli kullanıcıların beğenisini kazanan ve hala talep gören bir akıllı telefon. Geçtiğimiz Çarşamba günü toplam satış sayısını açıklayan Nokia, gözlemlenen gerilemenin sinyallerini yılın ilk ve ikinci çeyreğinde yaşadığı işten çıkarmalarla vermişti.

Akıllı telefon pazarında birkaç yıldır mücadele eden Nokia ancak pazarın alt segmentlerinde elde ettiği üstünlük,  firmanın markete tutunmasını sağlayan  faktör olarak belirlendi. Ocak ayında düzenlenen benzer bir ankete göre Samsung’un ilerisinde yer almayı umut eden Nokia maalesef hızlı bir düşüş yaşadı. 1998 yılında dünyanın en büyük cep telefonu markası haline gelen Nokia, Motorola’yı geride bırakmayı başarmış, yıllar boyu marketin %40’ını elinde tutmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder