21 Şubat 2012 Salı

Panasonic su geçirmez Android telefonu ELUGA




Panasonic Convention’da Abadie Avrupa’da sunulan ilk akıllı ürün ELUGA’nın tanıtımını yaptı. Ultra ince, su ve toz geçirmez, NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisi ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ELUGA, Avrupa pazarındaki en yüksek ekran alanı oranını sunuyor. ELUGA’nın ‘Swipe and Share (Sürükle ve Paylaş)’ teknolojisi ise Panasonic’in VIERA serisi televizyonlarıyla uyumlu çalışıyor.
Yalnızca 103 gr ağırlığındaki Panasonic ELUGA aynı zamanda Avrupa pazarındaki en hafif akıllı telefonlar arasında yer alıyor.




İsmi İngilizce Elegant User-Oriented Gateway (Zarif ve kullanıcı odaklı   ifadesinin kısaltmasından oluşan ELUGA, Panasonic’in ultra ince ve en yüksek teknolojiye sahip olacak şekilde tasarlanan ürün serisinin lansman modeli.
Lansman modelinin özellikleri şöyle:
·         İstisnai görüntü kalitesine sahip, ultra ince çerçeveli 4,3 inçlik geniş QHD (960×540) ekran.
·         Toz geçirmez (IP5X) ve su geçirmez (IPX7) olan ELUGA çok dayanıklı bir telefon. 1 metre derinlikteki suda yarım saat kaldıktan sonra bile çalışmaya devam eder.
·         ‘Yakın Alan İletişimi’ (NFC) teknolojisine sahip olan telefon, temassız ödemeler de dahil olmak üzere, temas gerektirmeyen etkileşimlere hazırdır.
·         ‘Swipe and Share’ özelliği sayesinde kullanıcılar kablosuz bir şekilde telefondan televizyona veya bulut hizmetlerine fotoğraf gönderebilir veya telefondaki videolarını televizyonda izleyebilirler. Telefon ayrıca evdeki diğer elektronik cihazlar için (örneğin Viera televizyon, DIGA Blu-ray oynatıcı ve kayıt cihazı, ev sinema sistemi veya dijital kamera) uzaktan kumanda olarak da kullanılabilir.
·         Serideki ürünler Panasonic’in güç tasarrufu sağlayan eşsiz teknolojisi ‘eco-mode’a da sahip olacak. ‘Eco-mode’ telefonun pili azaldığı zaman gerekli olmayan özelliklerini kapatarak kullanıcısına önemli faydalar sağlıyor.
Panasonic Avrupa’da sunacağı akıllı telefon serisini, Barcelona’da gerçekleşecek Mobile World Kongresi 2012’de, CY31 numaralı stantta 27 Şubat’tan itibaren sergileyecek.
Dünyanın dört bir yanında üretim ve satış ağına sahip global bir şirket olan Panasonic, Ocak 2012’de sistem, ağ ve bölgedeki mobil iletişim ürün ve hizmetlerine odaklanan Panasonic Sistem İletişimleri Avrupa (PSCEU) şirketini kurdu.
Toplantıda Panasonic’in yaklaşımını bir kez daha özetleyen Toshiya Matsumura şunları söyledi:
“Ürünlerimizin süregelen Ar-Ge çalışmalarını ve ileri düzeyde mobil iletişim teknolojisi ile gelişmiş işitsel – görsel teknolojiyi bir araya getirme yönündeki çalışmalarımız için,  Japonya ve İngiltere’deki Ar-Ge merkezlerimiz de dâhil olmak üzere, global kaynaklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaya öncelik vereceğiz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder