17 Mayıs 2015 Pazar

Neden aidatsız kredi kartı alamıyoruz?


6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 31.maddesi gereğince kart çıkaran kuruluşlar, tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorundadır.

Ancak ne yazık ki bir çok banka böyle bir kredi kartı halen çıkarmış değil. Çıkaranlar ise aidatsız kredi kartına kampanya yapılmadığını, taksitlendirme yapılmadığını, puan kazandırmadığı gibi gerekçelerle başvuran tüketicileri vazgeçirmeye çalışıyorlar.

Elindeki mevcut kredi kartını aidatsız kredi kartına çevirmek isteyen müşteriye hesap ekstresi gönderimi ve bankadan kredi kartı borcu ödeme işlemi için ayrıca 2 TL ücret tahsil edileceği ifade edilmektedir.

İsteyen her tüketici aidatsız kredi kartı talep edebilir. Bu talebini bankanın müşteri hizmetlerini arayarak ya da doğrudan bankaya başvurarak yapabilir. Banka bu talebi yerine getirmez ise şikayet halinde kendisine bir ay süre verilir. Bu süre sonunda da banka talebi yerine getirmez ise para cezası ile cezalandırılır.

Tüketiciler olarak haklarımızı arayalım ve aidatsız kredi kartı talep edelim. Bankalarım bizleri daha fazla sömürmesine izin vermeyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder