7 Şubat 2015 Cumartesi

Toshiba’dan şifre paneline sahip yüksek güvenlikli USB bellek


Veri depolama ve aktarımında sıkça kullandığımız USB bellekler yeterince iyi bir güvenlik sağlamıyor ve bu da özel verilerin korunmasını güçleştiriyor. Toshiba'nın şifre panelini kendi üzerinde barındıran USB bellekleri ise belleğin sahibinden başkasının verilere ulaşmasını neredeyse olanaksız hale getiriyor.



Üzerinde 0’dan 9’a kadar rakamlar olan bellekte bir de cihazın kilidini açıp kapatmaya yarayan bir kilit tuşu yer alıyor. Söz konusu USB belleğin şifresi tanımlandıktan sonra işlem yapılmak istendiğinde tanımlanan şifre giriliyor ve belleğe erişim sağlanabiliyor. Cihazın bilgisayarla bağlantısı kesildikten sonra ise otomatik olarak güvenlik sistemi tekrar aktif hale geliyor. Rakamların üst kısmında yer alan LED ışıklar aracılığıyla kilidin açık olup olmadığı kolaylıkla anlaşılabiliyor. Eğer şifre 10 kez üst üste yanlış girilirse belleğin içindeki tüm veriler otomatik olarak siliniyor ve bu sayede kötü niyetli kişilerin verilere ulaşması engellenmiş oluyor.

Daha çok devlet kurumlarında kullanılması amacıyla geliştirilen bu USB belleğin 4 GB, 8 GB, 16 GB ve 32 GB olmak üzere 4 farklı sürümü bulunuyor. Cihazın farklı kapasiteye sahip modellerinin fiyatları 60 dolar ve 180 dolar arasında değişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder