4 Kasım 2014 Salı

Faturasına otomatik ödeme talimatı verenler dikkat


Elektrik dağıtım şirketlerinin, işletme kodunu habersiz değiştirmesi üzerine binlerce abone mağdur oldu. Dağıtım şirketleri, abonelerin işletme kodunu değiştirdiği için, otomatik ödeme talimatı veren kullanıcıların faturası sisteme yansımıyor. Elektrikleri kesildikten sonra durumdan haberdar olan abonelerin faturalarına bir de açma kapama ücreti ekleniyor. Habersiz değişiklik yapılmasından dolayı elektriksiz kalan tüketiciler, ödedikleri 25 lira ile 50 lira arasındaki açma-kapama ücretine de tepki gösteriyorlar.



Bu konuda bir tüketicinin şikayetini paylaşmak istiyoruz:

“Elektrik faturamdaki işletme kodunun değişiminden dolayı elektrik kesme ihbarnamesi geldi. Eylül ayında 212.19.09.00.00 olan işletme kodu Ekim ayında 212.19.07.00.00 olarak değişmiştir. Fakat işlem kodu değişiminde hiçbir şekilde tarafınızdan bilgilendirme yapılmadan ihbarname gelmesi hakkında şikayetçiyim.

Fatura ödemelerim otomatik ödemede olmasına rağmen böyle bir ihlal yüzünden fark edilmemesi haberim olmadan elektrik kesintisi yaşamama sebep olacaktı. Bu konuda gerekli uyarı ve işlemlerin yapılmasını acilen rica ediyorum. Bir daha böyle bir mağduriyet yaşamak istemiyorum.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder