18 Ekim 2014 Cumartesi

Twitter alışveriş tuşunu 2015'te sunacak


Facebook'la beraber 'sosyal alışveriş' alanına adım atmaya hazırlanan Twitter, satın alma tuşunu ABD'li kullanıcılar için 2015'in başında hayata geçirecek.

Twitter'ın geçtiğimiz ay test etmeye başladığı satın alma tuşu, 2015'in ilk çeyreğinde ABD'de aktif hale gelecek. Twitter'ın bazı şirketler, kar amacı gütmeyen organizasyonlar ve ünlüler ile denediği satın alma tuşu, tek bir tweet aracılığıyla satın alma veya bağışta bulunma imkanı sunacak.

Venture Beat sitesinin verdiği bilgiye göre, satın alma tuşu ilk olarak ABD'de, 2015'in ilk çeyreğinde sunulacak. Twitter, Eylül başında yaptığı açıklamada tuşun test edilmesi aşamasında firmalarla anlaşma yapıldığını belirtmiş, ancak hizmetin ne zaman hayata geçeceğini açıklamamıştı.

Twitter'ın sadece mobil uygulamasında sunmayı planladığı satın alma tuşu, mobil alışveriş sektöründe itici güç görevi görebilir. Firmalar özellikle sınırlı sayıda üretilen ürünlerini öne çıkararak, e-ticaret sayfalarına kıyasla çok daha hızlı satış yapabilme imkanı bulacak.

Facebook ve Twitter'ın başını çekmesi planlanan sosyal alıveriş sektörünün, 2015'te 15 milyar dolarlık hacme ulaşması bekleniyor. Twitter, kısa süre önce para transferi hizmetini de geliştirdiğini ve test aşamasında bir Fransız bankasıyla anlaşma yapıldığını duyurmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder