18 Ağustos 2014 Pazartesi

İzmir Koza Emlak Gayrimenkul Şikayeti

Bundan yaklaşık bir ay önce İzmir Esendere Mahallesi'nde yeni yapılan Mimoza Kent Sitesi'nde beğendiğimiz bir daire için internet sitesindeki ilandan emlakçıyı aradık. Koza Emlak Gayrımenkul'den Hasan Sarı adlı şahıs ile evin önünde buluştuk. Bize iki adet daire gezdirdi. Biz havuz kısmına bakan daireyi tutmak istediğimizi söyledik. Kendisi ev sahibinin dairelerinin havuz kısmına baktığını ve eğer bir kira bedeli kadar kapora bırakırsak evi bizim için ayırabileceğini söyledi. Biz de daha sonraki gün bir adet kira bedeli kadar kaporayı ev sahibine iletmesi üzerine kendisine verdik. Karşılığında da yazılı imzalı belge aldık.

Ancak Hasan Sarı adlı şahıs kaporayı vermemizin üstünden neredeyse 15 günlük bir süre geçmesine rağmen ev sahibiyle bizi buluşturmayıp kira kontratı imzalamamıza engel olurken daha sonra aradığımızda ev sahibinin evlerinin havuza bakmadığını arka tarafa baktığını belirtti. Biz de bu durumda kira kontratı imzalamak istemediğimizi verilen kaporanın iadesini istedik. Ancak kendisi, hiçbir kontrat imzalamamamıza rağmen, verdiğimiz kaporanın yandığını ve geri iade etmeyeceğini belirtti. Evleri gezdirirken oruçlu olduğunu kafasının açlıktan karışmış olabileceğini bahane olarak gösterdi. Ev sahibi ise bu olaylardan haberi olmadığını kendisine herhangi bir kapora ücretinin ulaşmadığını beyan etti. Ben de bunun üzerine Hasan Sarı adlı şahısa noter aracılığılya ihtarname çektim ve kendisine 15 ağustosa kadar süre verdim. Buna rağmen parayı ödemedi ve ödemeyeceğini belirttiği için tüm yasal haklarımı kullanarak yargı yoluna gitmeye karar verdim. Evlilik hazırlıkları yaparken bir de dolandırılmak hem moralimizi hem de bütçemizi zorladı.

Size yazma sebebim bu konu hakkında hukuksal haklarım varsa nelerdir yardımcı olabilir misiniz? Çünkü karşı taraf sözleşmenin şartlarına uymadığı gibi yalan bilgi ve beyanda da bulunmuştur.


İlgilenir ve cevap verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.


Saygılarımla
Erdem Kantarcı

Konu doğrudan dolandırıcılık kapsamında değerlendirilebilir. Bu nedenle şikayetinizi emniyete/polise ya da doğrudan savcılığa yapmanız halinde soruşturma başlayacaktır. Elinizde ki belgeyi kullanarak tüketici mahkemesinde dava açmanız da elbette mümkün. Bu konuda daha detaylı bilgi için Alo 175 Tüketici Hattı aracılığı ile bilgi almanızı öneriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder