27 Temmuz 2013 Cumartesi

BKM Express Mobil uygulaması ile cepten alışveriş ve para göndermek mümkün

21 Haziran 2012′de ulusal dijital cüzdan olarak lanse edilen BKM Express'te bugün yeni bir dönem başladı: BKM Express Mobil.

Bugün basın tanıtımı yapılan BKM Express'in mobil açılımının Kasım ayında da ticari lansmanı gerçekleşecek. Şu an App Store'dan uygulamayı indirip kullanabiliyorsunuz, ancak konuyla ilgili büyük çaptaki reklam çalışmalarına Kasım ayında başlanacak.

BKM Express’in mobil uygulamasında şu an temel olarak 2 işlem gerçekleştirilebiliyor. Bunlardan ilki, BKM Express hesabınız üzerinden telefon veya kart numarası kullanarak 7/24 para gönderebilmeniz. Ayrıca BKM Express’in anlaşmalı olduğu ve iOS uygulaması bulunan işyerlerinden alışveriş yaparken mobil ödeme seçeneği olarak BKM Express’i kullanabiliyorsunuz.




Şu an için yalnızca iOS uygulaması bulunan BKM Express’in Android versiyonu için de çalışmalara başlanmış bile. Yayında olan iOS uygulamasını deneme şansımız oldu, tasarım ve kullanım kolaylığı olarak oldukça başarılı olduğu rahatlıkla söyleyebiliriz. Uygulamanın ilk ekranında BKM Express hesap bilgileriniz isteniyor. Hesabınıza giriş yaptığınızda ise BKM Express altında kullandığınız kredi kartları tek tek listeleniyor. Uygulama içinden yeni bir kart tanımlamanız da mümkün.


Hem alışveriş yap hem para gönder

Uygulama içinden yukarıda söylediğimiz gibi kart bilgisi veya cep telefonunu bildiğiniz birisine 7/24 para göndermeniz de mümkün. Alıcı olan kişi, ATM’den nakit olarak yolladığınız tutarı çekebiliyor. Şu an için yalnızca para gönderdiğiniz kartınıza ait olan bankanın ATM’sinden para çekimi gerçekleşebiliyor, ancak ileride bu kısıtlamanın kalkması bekleniyor.

BKM Express iOS uygulaması ile alışveriş yapmak da çok kolay. iOS uygulaması bulunan üye işyerlerinden sepetinizi doldurduktan sonra ödeme adımında BKM Express’i seçerseniz yetki almak için Facebook uygulamasına bağlanırmış gibi BKM Express uygulamasın açılıyor. Uygulama içinde ödeme yapmak istediğiniz kartı seçerek, taksit ve indirim seçeneklerini de görerek, ödemeyi olaylıyorsunuz. Bu işlemin ardından tekrardan üye işyerinin uygulaması açılıyor ve ödeme başarılı ise sipariş tamamlanıyor.

150 üye işyeri, 12 banka ve 150 bin üye

Ve gelelim rakamlara. BKM Express’in yaklaşık 1 yıllık bir sürenin sonunda eriştiği üye sayısı 150 bin. Bu senenin sonuna kadar ise bu rakamın 300 bine ulaşması hedefleniyor. 150 üye işyeri BKM’nin dijital cüzdanıyla entegre olmuş durumda, bu rakamın da sene sonunda 300′ü bulması planlanıyor. BKM Express’in anlaşmalı olduğu banka sayısı ise 12. Bu arada tüm bu paylaştığımız banka-üye işyeri-kullanıcı üçgeninden geçen hacim ise 15 milyon TL civarında.

Uygulama içinde para gönderimi için bankalar kendileri için komisyon oranlarını belirliyor olacak. BKM Express bankalar ile kullanıcıları buluşturan bir platform olduğu için, her banka kendi müşterisine özel olarak komisyon oranı belirleyebilecek.

Şu an için BKM Express‘in 150 işyerinden 3 tanesinin (Hızlı Al, 1V1Y, Morhipo) etegrasyonu tamamlanmış durumda. Yani bu üç şirketin iOS uygulamasından alışveriş yaparken BKM Express ile ödemenizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu sayının da hızla artacağını söyleyebiliriz.

Kaynak: webrazzi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder