5 Nisan 2013 Cuma

İnternetten söylenen pizzada domuz eti çıktı!

İstanbul Eyüp'te bir restorandan sipariş edilen Pizza Toscana markalı pizzanın içeriğindeki domuz katkısının yazılmadığı ortaya çıktı. Ali K. gelen kutunun üzerinde içeriği olmayınca restoranı aradı. Restoran yetkilisi domuz eti kullandıklarını kabul etti.

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre, Olivo Ristorante Italiano'dan yapılan açıklamada, 'Hiçbir pizza kutusunun üzerinde ne eti olduğu yazmaz. Domuz ibaresi pizzayı götüren arkadaşımızın elinde taşıdığı menüde yazıyordu.' denildi. Daha sonra Yemeksepeti.com'dan bilgi isteyen Ali K., 'Yetkililerle irtibata geçtiğimde bana restoran ile iletişime geçileceği ve durumun düzeltileceği söylendi. Daha sonra ben pizzayı bilerek tekrar sipariş verdim ve hâlâ domuz eti içerir ibaresi yazmıyordu.' şeklinde konuştu.



Yemeksepeti.com'un yaptığı yazılı açıklamada ise, yaşanılan sorunun bir istisna olduğu belirtilerek, 'Domuz ürünü kullanan restoranların bunu özellikle belirtmeleri gerekir. Tarafımızca da gerekli tedbirlerin alındığını bilmenizi isteriz.' denildi. Site yetkilileri olaydan bir saat sonra ürünün internetteki kataloğunda içeriğine 'domuz katkısı içermektedir' ibaresini ekledi.

Olivo Ristorante Italiano'dan yapılan açıklamada ise sorunun yemeksepeti.com'dan kaynaklandığı, sitenin yeni ürün değişim güncellemesi yapmadığı ifade edilerek, 'Bütün menülerimizde domuz işareti var. ' denildi. Öte yandan mağdur edildiğini ifade eden Ali K., firmalar aleyhine dava açacağını kaydetti.

Tüketicilerin sağlıklı bilgilendirilmediğine dikkat çeken Tüketiciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda Komisyonu Başkanı Ayşe Cengiz, tüketicileri etiketsiz ürün almama konusunda uyardı. Gelişen teknoloji ile beraber yemek siparişlerinin artık sanal ortama taşındığını belirten Cengiz, 'Müşteri ne yediğini bilmek istiyor. Üreticiler bu isteği yerine getirmek zorunda. Sipariş edilen yiyeceklerle beraber bu ürünün içeriğini gösterecek resmi onaylı bilgilendirme fişleri de olmalıdır.' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder