22 Mart 2013 Cuma

Tüm acil aramalar tek numarada birleşiyor



Acil çağrı numaralarının tek çatı altında toplanması amacıyla geliştirilen projede pilot uygulamanın yapıldığı il sayısı Nisan ayı ile birlikte 12'ye çıkıyor.

İçişleri Bakanlığı'nca Avrupa Birliği'ne uyum süreci kapsamında yürütülen acil çağrı numaralarının tek çatı altında toplanması uygulamasında 10 ilde daha pilot uygulama başlatılıyor. Buna göre ilk etapta, Antalya ve Isparta'da hizmete giren 'tek numara' uygulaması, Kırşehir, Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Mersin, Karaman, Konya, Afyon, Denizli ve Burdur'da da uygulanmaya başlayacak. Proje kapsamında her yıl 10 ilde uygulaya geçiş yapılacak.

Çalışma kapsamında emniyet, jandarma, itfaiye, sağlık, sahil güvenlik, orman, afet gibi birimlere 112'den ulaşılabilecek. Acil çağrı merkezine düşecek olan çağrılar tüm birimlerce değerlendirmeye alınacak. Böylece yangın anında önce nereyi aramam gerek düşüncesi tarih olacak. Vatandaş herhangi bir acil durumla karşılaştığında 112'yle temasa geçecek ve çağrı merkezinden gerekli yönlendirmeler yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder