8 Aralık 2012 Cumartesi

BTK'ya en çok cep telefonu faturaları şikayet edildi


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK), 1 Ağustos-22 Kasım tarihleri arasında gelen şikayetlerin yüzde 48'i GSM hizmetlerinden geldi. Konularına göre yapılan ayrımda en fazla şikayet faturalara ilişkin oldu. En fazla şikayet edilen GSM faturaları yüzde 42 ile toplam şikayet içinde ilk sırada yer aldı.

KAÇ ŞİKAYET YAPILDI?
BTK'nın Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 2012 Yılı 3. Çeyrek Raporu'ndan yaptığı derlemeye göre, 1 Ağustos-22 Kasım tarihleri arasında kuruma 13 bin 50 şikayet yapıldı. Bu şikayetlerden 1.080'i işleme konuldu ancak henüz sonuçlanmadı. 11 bin 4'ü cevaplanırken, 45'i başka kurumlara yönlendirildi, 829'u ise reddedildi.

Toplam şikayetlerin sektör bazında dağılımına bakıldığında, en fazla şikayet yüzde 48 ile GSM hizmetleriyle ilgili oldu. Şikayetlerin yüzde 36'sı internet, yüzde 9'u uydu platform, yüzde 6'sı sabit telefon, yüzde 1'i ise Kablo TV hizmetleriyle ilgili gerçekleşti.



DAĞILIM NASIL?
Konusuna göre şikayetlerin dağılımında ise, en fazla şikayet fatura konusunda geldi. Sektörler bazında alınan şikayetler içinde en fazla yer tutan şikayet konusu yüzde 42 ile GSM faturaları, yüzde 30 ile uydu platformda fesih/geçici durdurma, yüzde 25 ile Kablo TV faturaları, yüzde 20 ile internet faturaları, yüzde 17 ile de sabit telefon faturalarından şikayet edildi.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder