3 Kasım 2012 Cumartesi

Tüketici Köşesi ciddiyetle yayın hayatına devam ediyor


Blogumuzda hiç bir firmayı karalamak ya da överek öne çıkarmak gibi bir maksadımız asla asla olmadı. Burada yayınlanan şikayetlerin tamamı şikayet sahiplerinin tuketicikosesi@gmail.com mail adresimize ulaştırdıkları şikayetlerden oluşmaktadır. Bu şikayetler aksi ispat edilene kadar gerçek ve üzerinde durulması gereken bir ciddiyeti barındırmaktadır. Şayet şikayet edilen firmalar ya da şikayet sahibi sorunun çözüldüğünü paylaşmak isterse bu yorumları da elbette yayınlıyoruz.

Bu sayfada yayınlanan reklamlar konusunda Tüketici Köşesi olarak elbette seçici davranıyoruz. Mesela arkadaş/sevgili bulma sitelerinin reklamları, bahis sitelerinin reklamları ve yetişkinlere özel erotik/müstehcen sitelere yönlendiren reklamlara asla yer vermiyoruz. Ancak yayınlanan diğer reklamlar da asla bir tavsiye niteliği taşımamaktadır. Tüketici bilinçli bir şekilde haklarını bilerek alışveriş yapsın istiyoruz. Reklamını yayınladığımız alışveriş siteleri ile ilgili bu tür bir şikayetle karşılaşırsak elbette onu da yayınlarız.

Aslında burada yayınlanan şikayetler şikayet sahibinin yalnız olmadığını göstererek, tüketiciye şikayetin çözüm sürecinde yol göstererek güç vermek istiyoruz. Aynı zamanda şikayet edilen firmalara da tüketiciye karşı daha duyarlı ve dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunmuş oluyoruz.

Peki neden reklam yayınlıyoruz? Burada yönetici ve yazarlarımızın ciddi anlamda emek vererek, tüketiciyi bilinçlendirmek adına oluşturdukları yayınlar takdire değerdir. Verilen hizmet adeta bir bir vakıf ya da derneğin kamu hizmeti gibidir. Ancak bizler herhangi bir dernek ya da vakıf altında çalışmıyoruz. Üstelik blogun yayını için alan adı gibi çeşitli bedeller de ödenmektedir. Reklamlardan gelen gelirler kar olarak görülmemekte, blogun ayakta kalabilmesi ve geliştirilmesi için harcanmaktadır.

Bu bağlamda Tüketici Köşesi yayınlarına son derece ciddi bir şekilde devam etmektedir. Kimi çevrelerce ya da tüketicilerce dile getirilen "yanlı yayın yaparak, ciddiyetsiz davrandığımız" iddiası boş ve mesnetsizdir. Bilinçli tüketime ve tüketici bilincine önem veren tüm okuyucularımıza teşekkür ediyor, her geçen gün edindiğimiz bilgi ve tecrübelerle ciddi ve tutarlı yayın hayatımıza devam edeceğimizi bildiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder