10 Kasım 2012 Cumartesi

Akıllı telefonla en ucuz benzin ve motorin cepte!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt sektöründe büyük ses getirecek ‘akıllı telefonla en ucuz benzin ve motorin cepte' uygulamasını, yeni yıldan önce başlatmak için düğmeye bastı. Uygulamayla 12 bini aşkın akaryakıt istasyonunda 5 ayrı ürünün güncel fiyatları anı anına cep telefonuna inecek. Harita yardımıyla sürücüler, en yakın istasyon bilgilerine de ulaşacak.




DENEME AŞAMASI TAMAMLANDI
EPDK kaynaklarından alınan bilgiye göre, uygulama, iPhone ve android işletim sistemi bulunan akıllı telefonlar için oluşturuldu. Uygulamanın deneme ve geliştirme aşaması tamamlandı. Yılbaşından önce devreye girmesi hedeflenen uygulamada aboneler (sürücüler), bulundukları noktaya ya da caddeye en yakın akaryakıt istasyonu ile en ucuz benzin veya motorini gerçek zamanlı olarak cep telefonundan anı anına izleyebilecek.

12 BİN İSTASYONU KAPSAYACAK
Uygulama, yurt genelinde 12 bini aşkın sayıdaki tüm istasyonları kapsayacak. Akaryakıt fiyatları, sürekli güncelleştirilecek. Bu yönüyle dünyada bir ilk olarak gösterilen uygulama; harita, istasyonlar ve ayarlar olmak üzere 3 bölümden oluşacak. EPDK kaynakları, uygulama ile tüketicilerin fiyat ve kalite açısından kendilerine en uygun akaryakıt istasyonunu, Türkiye'nin her tarafında rahatlıkla bulabileceğini belirterek, "Bayilerin ve dağıtım şirketlerinin fiyat rekabetinde yer almak istemeleri durumunda kendi fiyat ilanlarını geniş kitlelere duyurma imkânı olacak. Bu yönüyle de sektörde rekabet daha da artacak" dedi.

5 ÜRÜNÜN FİYATINI GÖSTERECEK

* Abone, uygulamayı açarak; 'ayarlar' bölümünden istenilen 'akaryakıt türü', 'tarama mesafesi' ve 'dağıtıcı' seçimi yapacak.

* Ayarlar sekmesi ile karayolu araçlarında kullanılabilecek tüm benzin ve motorin türleri (halen 5 farklı fiyat kategorisinde ürün bulunuyor), tarama yapılacak mesafe ve faaliyette bulunan tüm dağıtıcıların dökümü yapılabilecek.

* Kullanıcı, istediği akaryakıt türünü ve dağıtım şirketini belirleyerek, uygulamayı ‘kişiye özel' hale getirebilecek.

* Ayarların tamamlanmasının ardından uygulama sürücünün bulunduğu konumu algılayarak, yarıçapını kullanıcının tanımladığı bir alan içindeki tüm akaryakıt istasyonlarını harita üzerinde açacak.

* Sürücü, harita üzerinde 'en ucuz fiyatlı istasyon' dahil olmak üzere tüm istasyonların dağıtıcı, adres ve ürün bazında güncel fiyat bilgisine erişebilecek.

* İstenilmesi halinde sürücüye, gideceği istasyonun yol tarifi de internet üzerinden yapılacak.

* Sürücünün ya da abonenin talebi halinde (haritadan değil) ayrı bir sekmeden istasyonların listelenmesi ve seçilmesi mümkün olacak. Burada, istasyonları şikayet etme (fiyat ve adres yanlışlığı gibi) özelliği de yer alacak.

* İnternet sitesi üzerinden de ayrıca fiyat bilgilerine ulaşılabilecek.

Olcay AYDİLEK / Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder