22 Ekim 2012 Pazartesi

Hangi kıyafet daha zayıf gösterir?

Kıyafet seçiminizdeki küçük detayların sizi olduğunuzdan daha ince ve zarif gösterebileceğini biliyor musunuz?


Mevsim rehavetinin verdiği rahatlıktan mı, düzensiz spordan mı yoksa yaz davetlerinde yemeyi içmeyi abartmaktan mı bilmiyorum ama kilo aldım. Bir-iki kilo olsa da çok mutsuzum! Yaz başı çok severek giydiğim kıyafetlerimin içinde kendimi rahatsız hisseder oldum. Maalesef kilolar ve kusurlar yanlış kıyafetlerle daha da çok ortaya çıkıyor. Acil diyet mönülerini hemen devreye soktum. Bu arada kıyafetlerde ufak tefek hilelerle fazla kiloların saklanabildiğine de tanık oluyorum. Aslında en önemli şey kendi vücudunuzu tanımak. Bu sayede bilinçli bir şekilde stilinizi oluşturabilir, kusurlarınızı küçük detaylarla saklayabilirsiniz. Unutmayın ki her kıyafetin kendi çapında küçük hileleri vardır. Unutmayın küçük ama hayat kurtaran detaylar, her zaman daha zarif görünmenizi sağlar.




Pantolonlar
- Vücudunuza göre seçin
"Klasik parçalar" deyince akla pantolonlar gelir. Pantolonlarda en önemli detay kalçalarınızı en iyi şekilde göstermesidir. Bu yüzden vücut tipinize uygun modelleri tercih edin.

- Klasiklerden şaşmayın
Bel hizasının biraz aşağısında biten ve belinizi kavrayan klasik modeller en kullanışlı olanlarıdır. Geniş paçalı olanlar çizmelerle iyi uyum sağlar. Kapri pantolonlar bacakları olduğundan daha kısa gösterir. Bacakları tam sarmayan, hafif bol inen ve bileğe kadar uzanan kelepçe paça modelleri tercih edebilirsiniz.

- Ceplere dikkat edin
Büyük cep ayrıntıları olan pantolonlardan uzak durun. Büyük kargo cepler, dikkat çekici fermuarlar ve baskılar, kalçayı daha büyük gösterir. Daha sade, klasik modelleri ve koyu renkleri tercih edin.

- Tam olmalı
Seçtiğiniz pantolonlar tam vücudunuza göre olmalı; ne sımsıkı sarmalı ne de çok bol görünmeli. Skinny'ler risklidir, eğer vücudunuz müsait değilse asla giymeyin.

- Yüksek belden şaşmayın
Çok düşük bel tercih etmeyin. Bu sezon yüksek bel modası geri döndüğüne göre bu modeller ince görünmek için ideal. Göbek ve bel kusurlarını kapatan yüksek bel pantolonlar, bacak boyunu daha uzun gösterir.


Etekler
- Zor parçalar, aman dikkat!
Etekler gerçekten zor parçalardır. Etek boyu, rengi ve kesimi görünümünüzü tamamen değiştirir. Bu yüzden etek seçerken dikkatli davranın.

- Düz kesim, hatasız kesim
Çok bol ve fırfır detaylı kabarık modeller kısa ve şişman gösterir. Klasik ve düz kesimli eteklerle hata yapmazsınız.

- Etek boyu dizin altında olmalı
Standart ve riskli olmayan etek boyları biraz dizin üzerinde ya da biraz dizin altında olanlarıdır. Eğer bacaklarınıza güvenmiyorsanız mini etek giymeyin.

- Abartıdan kaçının
Sade çizgileri tercih edin. Büyük desenli, renkli, enine çizgili ve cepli modeller kalçayı daha iri gösterir.

- Kalem etek her vücuda olmaz
Kalem etekler riskli modeller arasında yer alıyor. Eğer kalçanız genişse kalem etekleri tercih etmeyin. Göbekliyseniz yüksek bel modellerle göbeğinizi kapatabilirsiniz. Kalem etekleri bol bluz ve gömleklerle tamamlarsanız görünümünüzü dengelemiş olursunuz.

- Yüksek ökçe
Etekleri topuklu ayakkabılarla tamamlayın. Bacakları cesurca gösteren etekleri topuklu ayakkabılarla kombine edildiğinde daha zarif ve daha uzun görünürsünüz.


Elbiseler
- Kurtarıcı parça
Elbiseler en kullanışlı parçalardandır. Vücudunuza uygun modeli bulduktan sonra o modelden asla şaşmayın.

- Alternatif çok
Bele fazla oturmayan, kalça yuvarlağını ortaya çıkarmayan kesimler ve göğüs kısmında detayı olan straplez ya da tek omuz kesimler dikkati vücudun üst kısmına çeker. Kalçalarınız genişse bu tip modelleri tercih edebilirsiniz. Diğer alternatifleriniz arasında kruvaze elbiseler yer alıyor.

- Göğüs dekoltesinden zarar gelmez
Göğüsleriniz büyük olsa bile, önü tamamen kapalı modellerden uzak durun. Biraz göğüs dekoltesi verebilirsiniz. Bu arada göğüsleri tamamen saran modeller, göğüsleri daha büyük gösterir.

- Klasik renklerden şaşmayın
Elbiselerde klasik renkleri tercih edin. Kusurlu bölgeleri ortaya çıkaran açık renklerden ve abartılı detaylardan uzak durun.

Tişört ve bluzlar
- Her zaman her yere
Hem gündüz hem gece rahat ve cool görünen tişört ve bluzlar en dikkat çekici parçalardandır. Göğüs ölçülerinize uygun modelleri seçerseniz hata yapmazsınız.

- Dardan da boldan da kaçının
Ne çok dar ne de çok bol üstler giyin. Çok bol kesimler iri gösterir, çok dar kesimlerse kalça ve gövde arasında orantısız bir görünüm oluşturur. Hafif dökümlü bluzları ve tişörtleri tercih edebilirsiniz.

- Yakaya dikkat
V yakalar en kullanışlı modellerdendir. Büyük göğüslü hanımlar, bisiklet ve boğazlı yakalardan uzak durun.

- Desenden kaçının
Büyük desenli, renkli ve enine çizgili tişört ve bluzlar risklidir. Bu yüzden sade çizgileri olan, tek renk modelleri tercih edin.

- Detayları vücut ölçünüze göre seçin
Fırfırlar, küçük detaylar ve işlemeler küçük göğüslü kadınlar için idealdir. Kolsuz, askılı kesimler dikkati omuzlara çektiği için küçük göğüslü kadınlara daha uygundur.

- Kol boyu hilesi
Uzun kollu veya yarım kollu modellerse büyük göğüslü kadınlar için idealdir.


Palto ve ceketler
- Her zaman vazgeçilmez
Kıyafeti en zarif şekilde tamamlayan palto ve ceketler gardıropların vazgeçilmezidir. Trendlere fazla takılmadan kendi stilinize uygun modelleri tercih edebilirsiniz.

- Tek düğmeliden şaşmayın
Tek düğmeli, klasik kesim kısa ceketler şıklığın anahtarıdır. Kısa, üzerinize oturan modeller bacakları daha uzun gösterir.

- Kısa boyluysanız uzak durun
Eğer boyunuz kısaysa uzun blazer modellerini tercih etmeyin. Boyfriend tarzı uzun ceketler sizi daha da kısa gösterir.

- Bol olsun ama kolu otursun
Rahat ve bol kesimler büyük göğüslü kadınlar için idealdir. Ancak kesimi ne kadar rahat olursa olsun ceketin kolu omuza oturmalıdır.

- Her vücut tipine trençkot
Trençkotlar her vücut tipine uyar. Kemerli devetüyü paltolarsa her kıyafete uyum sağlar.

- Proporsiyonlara dikkat
Vatkalı, geniş yakalı palto ve ceketler dikkati omuza çeker; bu modelleri tercih ederek kalçanızı kapatabilirsiniz. Etek kısmı hafifçe açılan, uzun paltolarla da kalçayı kamufle etmek mümkün.

- Paltoda klasik renkler
Siyah, gri ve kahverengi gibi klasik renklerden şaşmayın. Unutmayın klasik renkli palto ve ceketlerle her kıyafeti rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.

Kaynak: Habertürk




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder