1 Eylül 2012 Cumartesi

İzmir Alışveriş Festivali başladı


İzmir Enternasyonel Fuarı'nın açık olduğu 10 gün boyunca sürecek olan İzmir Alışveriş Festivali için hazırlıklar tamamlandı. 9 Eylül'e kadar sürecek festival, Kemeraltı ile Karşıyaka çarşılarında gerçekleştirilecek.

Açılış defilesi Tarihi Saat Kulesi'nin önünde yapılacak festivale katılan esnaf, dükkanını gece 23.00'e kadar açık tutacak. Esnaf istediği oranda indirim uygulayacak.



DOĞAL AVM

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (İESOB) Zekeriya Mutlu, "Her iki çarşıda alışverişi canlandırmak, fuar süresince gelenlerin bu çarşıları ziyaret etmesini sağlamak, işlerin kötü olduğu dönemde alışverişi canlandırmak adına bu festivale çok önem veriyoruz" dedi.

Festival kapsamında ünlü sanatçı Can Bonomo da bir konser verecek. Ayrıca sosyetenin ünlü ismi Eda Taşpınar da festival çerçevesinde İzmirliler ile buluşacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliği ile yapılacak, bütçesi 400 bin TL olan İzmir Alışveriş Festivali'nin protokol töreni İzmir Sanat'ta gerçekleştirildi.

Törene, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir Ticaret Odası Başkan Vekili Jak Eskinazi ve İEOSB Başkanı Zekeriya Mutlu katıldı. Aydoğan, Büyükşehir Belediyesi olarak Kemeraltı, Agora, İkiçeşmelikte ticareti geliştirmek için ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Amacımız Kemeraltı'nı, Agora'yı, bu alışveriş şenlikleriyle ortaya çıkarmak" dedi.

"Bizim doğal AVM'lerimiz olan çarşılarımızı canlandırmak istiyoruz" diyen Eskinazi ise, "Esnafımızın şikayeti bu çarşılarımızın bir aktivite merkezi olmalarından uzak olmaları. İEOSB ve belediye başkanlarımızın destekleriyle bir başlangıç yaptık. Bu 13 Şubat'taki büyük moda etkinliğinin bir başlangıcı ve denemesi olacak. 10 gün boyunca küçük defile ve konserler düzenleyeceğiz. Fuara gelen 1.5 milyon ziyaretçinin bir miktarını çarşılarımıza çekebilirsek bu etkinliğimiz amacına ulaşacak" dedi.

Ortak çalışma

Mutlu da, fuara gelen ziyaretçileri alışveriş festivaline çekmek istediklerini belirterek, "Bu festivale çok önem veriyoruz. Bu bir başlangıç. Şubat ayında gerçekleştirilecek alışveriş ve moda günleri tüm İzmir'i kapsayacak. Alışveriş Festivalimiz bu büyük festivale bir hazırlık olacak" diye konuştu. Durak ise, İzmir'de kurumların bir araya gelmesinin en güzel örneklerinden birini sergilediklerini belirterek, "Böyle bir şenlikle o bölgede yaşayan esnafı ve alışveriş yapanları canlı tutarak fuar hareketliliğini daha geniş kitlelere yaymak istiyoruz" dedi. ruhunu ateşledik. Fuar ile bütünleşen bir festival gerçekleştireceğiz. AVM'lere karşı esnaf dostluğu sergileyeceğiz" diye konuştu. (Yeni Asır)

Etkinlik programı

31 Ağustos-2 Eylül: Canlı müzik grupları, animasyon gösterileri ve sürprizler
03 Eylül: İzmir Alışveriş Festivali açılış gala defilesi/Saat Kulesi önü
04 Eylül: Can Bonomo konseri/Karşıyaka Çarşı
05 Eylül: Eda Taşpınar ile stil danışmanlığı ve söyleşi/Salepçioğlu Meydanı
06 Eylül: Nihat Odabaşı ile fotoğraf çekimi ve moda etkinliği
07 Eylül: Canlı müzik grupları, animasyon gösterileri ve sürprizler
08 Eylül: Karma firma defilesi
09 Eylül: Kapanış partileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder