8 Eylül 2012 Cumartesi

HGS’de ‘30 lira’ şartı kalktı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Hızlı Geçiş Sistemi’nde (HGS) 30 TL’lik bakiye bulundurma zorunluluğundan vazgeçti.


Bakanlıkltan yapılan açıklamada, “Ücret hesap tablolarında yer alan liste uygulamaları hizmet içi uygulamalar olup, yalnızca bakiye durumlarının takibi ve sürücülerin bilgilendirilmesine yönelik olacaktır. Geçişe yeterli bakiyesi olan herkes HGS hizmetinden yararlanabilecek, bu listelerde yer alan hiçbir kimseye cezai işlem uygulanması söz konusu değildir” denildi.

HGS gişelerinden ilk etiket/kart alımlarında hesaba en az yatırılması gereken ücretler de yarıya indirildi. Açıklamada, OGS ve KGS’ye alternatif olarak PTT ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Hızlı Geçiş Sistemi’nin, 17 Eylül 2012 tarihinde hizmete gireceği hatırlatıldı.



Sistemle ilgili vatandaşlardan gelen istek ve temenniler doğrultusunda bazı hususlarda değişikliğe gidildiği belirtilen açıklamada, HGS hizmetinden yararlanmak için hesapta en az 30 lira bulunma zorunluluğunun kaldırıldığı  bildirildi.

Bakanlığın açıklamasına kadar dün ilginç bir olay da yaşandı. PTT Genel Müdürü Osman Tural, sabah saatlerinde 30 TL minimum tutarın en uç noktaya göre hesaplandığını belirtip, “Biz kimsenin cebindeki parayı almıyoruz” diye konuştu. Tural’ın bu açıklaması Bakanlığın geri adım anlamına gelen açıklamasıyla ortada kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder