13 Temmuz 2012 Cuma

Zeka oyunları dersi

Eylülden itibaren orta okullarda başlanacak 'Zeka Oyunları' dersine Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) sahip çıktı. Dernek, hazırladıkları programı MEB'e sunacak. Dernek ayrıca, öğretmenlere sertifikalı eğitim imkanı sunacak.

İLKOKULDAN BAŞLAMALI

Zeka oyunları dersinin orta okul aşamasında verilmeye başlanması olumlu bir gelişme. Ancak dersin ilkokul aşamasında da olması gerekir. Bize öncelik sorulsaydı, birinci kademeyi öncelikli görürdük. Çünkü bu dersin hedefi zeka gelişimi. Zeka gelişimi de yoğun olarak okul öncesi ve ilkokul döneminde oluyor.


PROGRAM HAZIRLIYORUZ

Zeka oyunları dersine ilişkin program hazırlıyoruz.  Milli Eğitim Bakanlığına ilan edeceğiz. Öğretmenlere yönelik de 20 saatlik bir eğitim programı hazırladık. İsteyenlere de bu eğitimini belgelendireceğiz. Türkiye'de de derneğimiz, dünyaca ünlü akıl oyunları firmaları tarafından, bu eğitimi, verme konusunda yetkilendirildi. Öğretmenlere yönelik programımızda hangi materyali hangi amaçla, ne kadar süreyle kullanılmalı ve buradaki yol haritası ne olmalı gibi bilgiler vereceğiz.


ZEKA OYUNU OYUNCAK DEĞİL


Zeka oyunu denilince akla lego, puzzle, satranç geliyor. Okul yöneticilerine ve velilere de çocuklara zeka oyunu almalarını tavsiye ediyoruz. Oyuncak çocuğu eğlendirir, zeka oyunu ise eğlendirmenin yanı sıra paylaşma, merhamet, mantık yürütebilme, motivasyon gibi becerilerin gelişmesini sağlıyor.

Kaynak: Akşam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder