17 Temmuz 2012 Salı

ithalparfum.com şikayeti


ithalparfum.com sitesinden Chanel Coco Mademosille EDP siparişi verdim. Parfümü 99 TL karşılığında hesap numaralarına havale ile ödeme yaparak satın aldım. Ürün 2 gün içerisinde adresime ulaştı. Ürünü arkadaşımın sahip olduğu orijinal parfüm ile karşılaştırdığımda sitelerinde belirtildiği gibi %100 orijinal olmadığını gördüm. İade etmek istediğimizde de 3 gün içerisinde iadenin yapılması gerektiği bilgisi verildi. Oysa ki 4. gün kendilerini aramıştım. Sitelerinde iade süresi ile ilgili durum belirtildiği için üstünde durmayıp, kabul ettim. Ancak aynı sitede ürünlerinin %100 orjinal olduğu da belirtilmektedir.


1-2 gün sonra parfümü kullanmak istediğimde spreyin bozuk olduğunu fark ettim ve firmayı aradım. Bana ürünü kargoyla yollamam gerektiğini, kendilerinin kontrol edip, bana haber vereceklerini söylediler. Bende 06/07/2012 tarihinde Yurtiçi Kargo ile ürünü firmaya gönderdim. Ürün bana 17/07/2012 tarihinde geri geldi (kargo masraflarını da ben ödedim). Ürün bana geldiğinde spreyinde ki arıza devam etmekteydi. Bunun üzerine haklı olarak firmayı aradım. Bozuk (ve orjinal olmayan)  ürünün olduğu gibi iade edilmiş olduğunu, bu aşamada 99 tl ürün bedeli + 19 TL kargo ücreti ödediğimi tüm bunlar nedeniyle de ürünün iade alınarak ücretinin geri ödenmesi talebimi kendilerine ilettim. Firma yetkilisi ise; kesinlikle iade işlemi yapılmayacağını, ürünün spreyini onardıklarını ve zaten ürünün 1/3’nün kullanılmış olduğunu söyledi. Oysaki ürünün bırakın 1/3’ünü kullanmayı sadece bir defa “fıs” yapılabilmiştir. Anlaşılıyor ki farklı bir müşteri şikayeti ile karıştırabilcek kadar çok şikayet alıyorlar.   

Özetle firma, sitelerinde belirtildiği gibi % 100 Orijinal parfüm satmadığı gibi, % 100 Müşteri memnuniyetini de önemsememiştir. Kişileri kelimenin tam anlamıyla kandırmakta ve haksız kazanç sağlamaktadırlar.

Ayrıca adını Özgür Bey olarak tanıtan kişinin vasfının ne olduğu bile anlaşılamamıştır. Kendisi önce yetkili olduğunu belirtip, sonra daha yetkili birine sormam lazım deyip, başka birisiyle görüşmüştür. Ürünle ilgili para iadesi  ve daha yetkili olan kişiyle görüşmek istediğimde tekrar yetkili benim deyip, işimi zora sokmuştur. Bu şirketin sadece sitesi olan paravan bir şirket olduğunu düşünmekteyim. Ben bu sıkıntıyı yaşadım ve PM OUTLET LTD. firmasından şikayetçiyim. Müşterilerini mağdur edip, haksız kazanç elde ediyorlar.


Esra Turan Yukarıbaş

Mesafeli sözleşmelerde tüketici, yedi gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Ayrıca ayıplı ürün nedeniyle de iade hakkı doğar. Tüketici malın teslim tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ayıbı satıcı bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda iade talep edebilir. ithalparfum.com sitesi tüketiciyi yanıltarak iadeden kaçınmış ve haksız kazanç sağlamıştır. Esra Turan elinde belgelerin birer kopyasını şikayet dilekçesine ekleyerek tüketici sorunları hakem heyetine başvurmalıdır. Tüketici adına olumlu sonuç alınacağına ve şikayetin giderileceğine inanıyoruz.

2 yorum:

  1. Merhaba Esra Hanım,

    sizin için üzüldüm. bende bu tür sıkıntılar yaşıyorum. ama sizin gibi cesaretli davranmadım. Firmaların kendilerine çeki düzen vermesi gerekiyor. hem orjinal olmayan ürünü orjinal diye satıyor hem de anlaşılıyorki bu ürün ayıplı bir ürün. haklı davanızda sizi destekliyorum. herkesin sizin gibi duyarlı olmasını ve bu tür firmaların gerçek yüzlerinin ortaya çıkarmasını diliyorum.

    bu mücadeleyi sizin kazandığınızı şimdiden görebiliyorum.

    Sevgi ve desteklerimle,
    Yeşim

    YanıtlaSil
  2. Sayın Yukarıbaş

    Daha önce bende çok ciddi bir firma ile benzer bir sorunla karşılaşarak mücadele ettim. Tüketici Heyetine ve sonrasında da Tüketici Mahkemesine başvurdum ve haklı olduğumu ispat ederek davayı kazandım. Ayıplı ürünün para iadesini aldım. Sizin de sorun yaşadığınız bu tür yalan beyanlarla müşterileri aldatan firmalarla sonuna kadar mücadele edilmeli. Zaten bu sorunlar bu tür firmalar kadar olmasada bu siteler üzerinden alışveriş yapanlarında hatalarından kaynaklanıyor. Hiç bu sitelere itibar etmemek ve ürünleri görüp dokunarak almakta fayda var. Umarım sizde orjinal parfümünüze en kısa zamanda kavuşursunuz.
    Görüşmek ümidiyle...

    YanıtlaSil