20 Temmuz 2012 Cuma

Gurbetçilere IMEI Müjdesi

IMEI numaralarınızı kaydettirmediğinizde cihaz 15 gün içerisinde bloke oluyor. Dışarıdan ülkemize ziyarete gelenler telefonlarını kayıt ettirme derdiyle uğraşmayacaklar.



Geçici süreyle Türkiye’de bulunan turist ve Türk vatandaşı olup yurt dışında yaşayanlar gibi kişilerin, durumlarını belgelemek kaydıyla cihazlarını ücretsiz olarak kayıt ettirebilecekler. Eskiden kayıt ettirmediğiniz zaman, telefon 15 gün içerisinde bloke oluyordu. Şimdi işlemleri doğru yaptığınızda telefon bloke olmayacak.



BTK'nın sitesinde yayınladığı açıklamayı aşağıya ekliyoruz:

Türkiye'deki herhangi bir GSM şirketiyle abonelik sözleşmesi yapmaları durumunda, GSM şirketi tarafından, kişilerin cihazlarına ait IMEI numarasının ve sözleşme yapılan cep telefonu numarası, Mobil Cihaz Kayıt Sistemi tarafından eşleştirilerek ilgili IMEI numarasının sadece ilgili cep telefonu numarası ile kullanımına açılması sağlanmaktadır.

Bu çerçevede, ilgili GSM işletmecilerinin Abone Kayıt Merkezleri’ne gerekli evraklarla birlikte başvuru yapılması sonrasında kullanılacak olan cep numarası ilgili IMEI numarası ile eşleştirilerek kullanıma açılabilmektedir.

Sadece yurt dışında yaşadığınızı belgeleyip, bir GSM firmasının bürosuna gitmeniz yeterli olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder