15 Haziran 2012 Cuma

Telefonu kullanıyorsan radyasyona razı olacaksın!

GSM operatörlerine ait baz istasyonlarının şehir dışın çıkarılması uzun zamandır gündemde. Hatta kimi tüketiciler bu konu ile ilgili olarak yargı yolunu defalarca kullanmıştır. Aynı tüketici telefonu çekmese ya da zayıf çektiği için şebekeden verim alamasa yine şikayetçi olacaktır. Kimin tarafındasınız der gibisiniz. Ancak gerçek şu ki, baz istasyonları şehir dışına çıkarıldığında aynı kalitede hizmet alabilmek için baz istasyonları daha yüksek gerilim nedeniyle daha fazla radyasyona sebep olacaklardır.



Yargıtay, kısa bir süre önce baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılması yönündeki yerel mahkeme kararını onamıştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da "Baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılması, bırakın masrafını, zorluğunu, onları hiç konuşmuyorum, dışarıya çıkardığınız baz istasyonundan basacağınız radyasyon, elektromanyetik dalga içerdeki 3 metre mesafeden alacağınızın 50 katı. Asıl tehdit, bunların dışarıya çıkarılmasıdır." diyerek yargı kararını eleştirdi. Yıldırım, baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılması nedeniyle her istasyonun daha fazla kapsama alanına sahip olması gerektiğini vurgulayarak, "110 elektrik kullanırken 400 voltluk elektrik vermek zorunda kalıyorsunuz." dedi. Yıldırım, söz konusu durum nedeniyle şehir dışına taşınan baz istasyonlarının daha fazla elektromanyetik dalga içereceğini söyledi.

Tamam cep telefonu kullanıyorsak radyasyondan kurtuluşumuz yok. Ya cep telefonu kullanmayanlar? Onlar bu iş radyasyonsuz olmuyorsa hiç olmasın deme hakkına sahiptirler. Sizce de öyle değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder