13 Haziran 2012 Çarşamba

Bedava antivirüs sorun oldu


Microsoft'un Windows 8'le gelen anti-virüsü Windows Defender, aslında büyük bir tehlikeyle geliyor.
Windows 8'in piyasaya sürülmesi ile birlikte Windows Defender'ın gelişmiş bir sürümü de onunla birlikte ortaya çıktı. Bu da Windows 8'de, önceden kurulmuş bir virüs koruma programı içermesi anlamına geliyor. Ancak diğer antivirüs devleri, bu uygulama nedeniyle Microsoft'a kızgın. Bu kızgınlığın nedeni ise, düşündüğünüz gibi Microsoft'un Windows'a anti-virüs eklemesi değil.


McAfee Pazarlama Müdürü Gary Davis'e göre, OEM PC üreticileri, Windows 8 ile birlikte hangi virüs koruma programını sisteme dahil edeceklerine kendileri karar veriyor. Bunun da nedeni şu: Pek çok üretici, bir deneme sürümüne bilgisayarlarında yer verdiğinde yazılımı geliştiren şirketten komisyon alıyorlar. Windows Defender ise her zaman için ikinci seçenek konumunda. Birden fazla virüs programı birbiri ile düzgün çalışmadığından Microsoft, kullanıcıların sorun yaşamaması için Windows Defender'ı varsayılan olarak devredışı bırakıyor. Yani Yazılım sistemde kurulu olsa da çalışmıyor.

Ne var ki bu strateji bir güvenlik açığı yaratıyor. Eğer bir kullanıcı, makinasındaki deneme sürümünü satın almak istemezse, anti-virüs güncellemeleri durduruyor. Microsoft ise, Windows Defender'ı, diğer anti-virüs yazılımı 15 gün boyunca güncellenmezse devreye girecek şekilde ayarlamış durumda. Kullanıcılar ise, Windows Defender'ın zaten sistemlerini koruduğunu düşünüyor. İşte bu yüzden, sistem 15 gün boyunca korunmasız olarak kalıyor.

2 yorum:

  1. en iyi antivirüs hangisi?

    YanıtlaSil
  2. bence eset nod32 sistemi yormayan en iyi yazılım.. tavsiye ederim ama internet sitelerinden bedava indirdiklerinize güvenmeyin zaten programın kendisi virüslü oluyor ve çoğu zaman da güncelleme yapmıyorlar. en iyisi orjinal yazılım kullanmak :)

    YanıtlaSil