26 Haziran 2012 Salı

27 Haziran'da Nancy Ajram Konseri


Büyüleyici sesi ve yüksek sahne performansıyla Arap dünyasının son yıllardaki en büyük yıldızlarından Nancy Ajram, İstanbul Shopping Fest kapsamında İstanbul’da!

Nancy Ajram'ı kısaca tanımak gerekirse… Beyrut’ta 1983 yılında dünyaya gelen Ajram müzikle dört yaşında tanıştı. Sekiz yaşındayken katıldığı UNICEF Çocuklar Şarkı Yarışması’nda ilk ödülünü kazandı. Onun müziğe olan tutkusunu keşfeden baba Nabil Ajram ise bu konuda sanatçıyı her zaman cesaretlendirip destekleyerek, hayallerini gerçekleştirmesinin önünü açtı. Sanatçı henüz 12 yaşındayken katıldığı “Noujoum Al Mostakbal” (Geleceğin Yıldızları) yarışmasında altın madalya kazandı.



Nancy Ajram genç yaşına rağmen olağanüstü müzik yeteneğiyle henüz 18 yaşına gelmeden müzik dünyasının profesyonel isimleri arasına girdi. Ajram’ın 1998 yılında çıkan ilk albümü Mouhtagalak’ı, 2001’de çıkan Shil Oyounak Ani albümü izledi. Nancy Ajram’ın geniş kitlelerin gönlüne taht kurduğu albüm çalışması ise 2003 yılında dinleyicilerle buluşan Ya Selam adını taşıyordu. Artık Nancy Ajram şarkıları milyonların dilinde ve gönlündeydi. Bu albüm aynı zamanda sanatçının Arap dünyasının dışına da açılmasının başlangıcı oldu. Uluslararası kamuoyunda bilinirliği giderek artan Ajram 2005 tarihli Ah w Noss, ve 2006 çıkışlı YaTabtab albümleriyle zirveyi yakaladı.

Doğu Akdeniz'in İncisi
Güncel Arap müziğinin en sevilen seslerinden biri olan Nancy Ajram’ın ülkemizde de çok sayıda dinleyeni bulunuyor. İstanbul Shopping Fest de dünyaca ünlü sanatçıyı 27 Haziran 2012 tarihinde İstanbul'da ağırlıyor. Ajram'ın konseri 27 Haziran'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde; biletler ise biletix'te.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder