4 Mayıs 2012 Cuma

Samsung Galaxy S3


Yüzlerce söylenti, şüpheli sızıntılar derken Samsung Galaxy S III sonunda tanıtıldı. Samsung tanıtımına bakılırsa söylentilerin bir kısmı doğru iken bir kısmı da hayalden öteye geçemiyor ama asla değişmeyen bir şey var ki  o da Samsun Galaxy S III model adı. Peki Samsung’un yeni amiral gemisinden neler bekleyebiliriz? 4.8inç ebatlı,  Super AMOLED tipi HD ekranında 1280x720piksel çözümleyen yeni nesil Galaxy, 4G iletişim teknolojisini hayatımıza sokacak. Beklenildiği gibi Android’in en yeni versiyonu olan 4.0, Ice Cream Sandwich ile yüklenen akıllı telefonun arka kamerası 8MP, ön kamerası ise 1.9MP çözünürlük sağlıyor.


Samsung’un kendi dizaynı, 1.4GHz frekansına bağlı dört çekirdekli Exynos işlemcisiyle güçlendirilen Galaxy S3, 1GB RAM yığınıyla donatıldı.  Galaxy S3′ün 16 GB, 32 GB ve 64 GB olmak üzere 3 versiyonu var. Akıllı telefonun ebat açılımını merak edenlere 8.6mm kalınlık, 136.6mm uzunluk ve 70.6mm genişlik ölçütlerini sıralayabiliriz. Samsung Galaxy S3 sahipleri, yeni nesil akıllı telefonu satın almakla aynı zamanda 50GB kapasiteli Dropbox bulut depolama alanını da ‘ücretsiz’ olarak kullanabilecekler.


Kablosuz şarj kitiyle şarj edilebilen 2100mAh kapasiteli bataryasıyla, şarj fasılasını uzun tutması beklenilen telefonda NFC (elektronik cüzdan, barkod içerik etkileşimi) kabiliyeti doğuştan. 802.11b/g/n WiFi, NFC yongası, Bluetooth 4.0, GPS gibi etkileyici donanım özellikleri önemli olsa da telefonun diğer özellikleri de aygıtı rakiplerinden ayırt etmede baş etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Samsung Galaxy S3 ile, Samsung kesinlikle mevcut teknolojisinin doruğuna varmış durumda.

Söylentiler arasında yer alan fakat pek önemsenmeyen nitelikler arasında bulunan ‘göz hareketi izleme’ sayesinde Galaxy S3’ün ekranı sadece kullanıcısı bakarken açık kalacak, yani kullanıcı bakışlarını başka yöne çevirdiğinde bir süre sonra ekran kapalı moda geçerek, enerji tasarrufu yapılacak. Ön kamera tarafından gerçekleştirilen bu görev, e-kitap modunda oldukça kullanışlı çünkü hikayenin tam en heyecanlı kısmında ekranın kararmasının önüne geçiliyor. Ses tanıma yetisiyle, kullanıcısından farklı komutlar alarak çalışacak şekilde tasarlanan Galaxy S3, ‘S Voice’ adı verilen özellikle kullanıcının  kamera uygulamasını başlatmak, fotoğraf çekmek, oyun oynamak, müzik dinlemek, ses denetimi, bilgi arama, metin yazmak, e-mail yazım/gönderimleri ve erteleme modu gibi talepleri  ses komutlarıyla çalışır hale geliyor. Galaxy S3, 8 farklı dili tanıma özelliğine sahip.


Samsung’un yeni amiral gemisine eklediği  bir diğer ilginç özellik ise ‘Direct Call’. Bu, kullanıcının mesajlaşırken, telefonu kulağına götürdüğünde  mesajlaştığı kişiyle otomatik olarak görüşme yapmasına olanak sağlıyor. ‘Smart Alert’ tanımlı uyarı sistemiyse cevapsız aramalar, mesajlar, e-posta gibi içeriğin alındığını, hafifçe titreyerek bildirmeye yarıyor.

Diğer özellikleri incelemeye devam ettiğimizde, firma tarafından  ‘S Beam’ adı verilen ve aslında Android Beam’in  Samsung versiyonu kabul edilen kolaylıkla karşılaşıyoruz. S Beam ile Galaxy S3 sahipleri  telefonlarını birbirine dokundurmak yoluyla  dosya paylaşımında bulunabilecekler. Samsung’un iddiasına göre 1GB boyutlu bir dosyanın, S Beam yetisiyle paylaşılması 3dakika sürerken, 10MB boyutlu bir şarkının iletilmesi yalnızca 2saniye sürüyor ki bu gerçekten çok etkileyici bir özellik. ‘AllShare Cast’ özelliğinde, kullanıcıların istediği bilgiler uyumlu ekranlara gönderimi mümkün üstelik ‘AllShare Play’ ile her türlü içeriğin Galaxy S3, tabletler, akıllı telefonlar ve bilgisayar türevleri arasında kullanımı da basitleşiyor. ‘Group Cast’ ise AllShare Play’in bir alt özelliği, temel olarak Galaxy S3 kullanıcılarının kendi ekran görüntülerini  aynı WiFi ağı üzerindeki arkadaşlarıyla eşzamanlı paylaşımını mümkün hale getiriyor, kısacası paylaşımda devrim yaşanıyor.

2011 yılının en iyi akıllı telefonu seçilen Galaxy S2’nin becerisiyle ün yapan kamerasının kalitesini Galaxy S3 modelinde güncelleyen Samsung, fotoğrafçılıkla ilgilenenlerin hoşuna gidecek geliştirmeler ve yeni özellikler eklendiğini bildirdi. ‘Sıfır gecikmeli deklanşör hızı’, arka aydınlatmaya sahip 8MP’lik arka kameradan gelen bu ayrıcalık, akıllı telefonuyla ‘en iyisini’ çekmek isteyenlerin hoşuna gidecektir. Şöyle özetlemek gerekirse; ‘Burst Shot’ fonksiyonunu aktif hale getirdiğinizde, 8MP’lik kamera sürekli çekim modunda 20 adet harika detaylara sahip resmi kaydetmiş olacak, ‘Best Photo’ seçimi yaptığınızda ise Galaxy S3 sizin yerinize 20’lik resim klasöründen,  en iyi 8 resmi seçerek beğeninize sunacak, geriye sadece keyifle paylaşmak kalacak.

Samsung Galaxy S3 ilk olarak Mayıs ayı sonunda Avrupa’da piyasaya sürülecek, ardından Asya ve diğer marketlerdeki yerini alacak. Çakıl mavisi ve beyaz mermer renk varyetesinde hazırlanan Galaxy S3’ün farklı renk seçenekleriyle de kullanıcıların beğenisine sunulacağı belirtiliyor. Tabi fiyatlandırma her zamanki gibi piyasaya sürüldüğü yer, sübvansiyonlar, kontrat ve perakendeciler, tedarikçilerin insafında değişiklikler gösterecek. Samsung Galaxy S3 kesinlikle harika bir akıllı telefona benziyor ama bakalım kağıt üzerinde olduğu kadar kullanıcı deneyimlerinde ve testlerde de aynı  başarıyı gösterebilecek mi?

2 yorum:

  1. Galaxy S3, iPhone’dan daha büyük ekranlı ve daha hızlı işlemciye sahip. Sahip olduğu teknoloji sayesinde kullanıcısını yakından tanımayı başaran ürün, kullanıcı ekrana bakarak gözlerini kapadığında telefonu kapatıyor, hareketleri algılayan telefon birine mesaj yazarken vazgeçip telefon kulağa götürüldüğünde, hiçbir tuşa gerek kalmadan arama yapılmasını sağlıyor.

    Apple’ın Siri’sine rakip geldi
    133 gram ağırlığında ve 8.6 mm kalınlığındaki telefon, kullanıcının sesini ve hareketlerini algılıyor. S Voice özelliği olan telefona 8 dilde sesli komut vererek arama yapmak, şarkı dinlemek, sesi yükseltip kısmak, e-mail ve kısa mesaj göndermek, randevuları ayarlamak veya otomatik olarak kamerayı çalıştırıp fotoğraf çekmek mümkün. Galaxy S3 bu özellikleriyle en büyük rakibi Apple’ın iPhone 4S’te sunduğu Siri’ye de rakip oluyor.

    Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemine ve kablosuz şarj özelliğine sahip Galaxy S3’ün 4.8 inç HD Super AMOLED ekranında bulunuyor. Cihazda 8 megapiksellik kamera ile çekim yapılıyor. Mavi ve beyaz renkteki Galaxy S3, 29 Mayıs’ta Avrupa’da satışa çıkacak.

    YanıtlaSil
  2. Samsung Galaxy S3'ün ülkemizdeki resmi satış fiyatı belli oldu.

    Avea'nın belirlemiş olduğu peşin satış fiyatı 1,999 TL. Diğer operatörlerde de aşağı yukarı aynı fiyatta olması bekleniyor. Satışlar 4 Haziran itibarı ile başlayacak.

    YanıtlaSil