22 Nisan 2012 Pazar

Atlas Emlak şikayeti


Metin Bey'in Atlas Emlak ile yaşadığı sıkıntı üzücü bir durum. Kendisine geçmiş olsun diliyor, elindeki bilgi ve belgelerle birlikte mahkemeye başvurmasını öneriyoruz. Konu ile ilgili olarak tüketici mahkemesine mi, adli yargı mahkemesine mi başvurulmalı? Bu konuda tüketici dernekleri, Alo 175 veya bir avukat daha aydınlatıcı olabilir. Benzer bir sıkıntıyla karşılaşmak istemiyorsanız lütfen ödeme yapmadan ve sözleşme imzalamadan önce iyi düşünün.

Üsküdar Cad. No:88-3 Kartal-İstanbul adresinde bulunan Atlas Emlak ile sahibinden.com. internet sitesinin Atlas Emlağa ait 81717222 ilan nosuyla gördüğüm daireyi almak için 2,000,00 (İkibin) Türk Lirası kapora bedeli vererek hizmet anlaşması imzaladım.



Ancak Atlas Emlağın ilanda belirttiği dairenin metrekaresiyle (130), dairenin gerçekte metrekaresinin aynı olmadığını tespit ettim. Ayrıca kaporamı ödedikten sonra ısrar etmeme rağmen hizmet anlaşmasına asıl yetkililer kaşe de basmadılar  imza atmadılar.

Yanıltıcı ilanlarından dolayı kaporamı geri istediğimde kaporamı vermeyeceklerini belirttiler. Emlakçılar 20-30 metrekare fazla gösterebilir diye cevap verdiler. Bunun yasal olmadığını söylememe rağmen, yasal olmasa da yapacak bişey yok istediğin yere şikayet et dediler. 

Metin NARİN

3 yorum:

  1. peki siz dairenin 130m2 olduğunu anlamadınızmı? emlakçılar zaten abartıyor fakat siz bu durumu bence fazla abartmışsınız..biz atlas emlak'tan daire aldık ve gayette sözlerinde duran bir emlakçı kredimide çıkarttılar tapumuda yatılar hatta evin boşaltılmasına kadar yardımcı olmuşlardı.

    YanıtlaSil
  2. Ben atlas emlak yetkilisiyim .. Sayın metin narin daİrenin metrekaresi yüzünden değil bize komisyon vermemek için mal sahibini bulup bizim emeğimizi hiçe sayacağını öğrendiğimiz için bizim hiçbir etkimiz olmadan mal sahibi hak adalet kıymeti bilen birisi olarak şahsın kaporosunu yakmıştır dilersinizki mal sahibinin yaktığı kaporayı cebimizden vermek gibi bir durum söz konusu değildir bu tür ortamlarda istediğini yazmak serbest olduğu için lütfen 25 kişinin çalışıp emek verdiği bir ofisi lekelemeyiniz..

    YanıtlaSil
  3. metin narin'in kaporası tarafına iade edilmiştir ve uzlaşılmıştır.

    YanıtlaSil